Östgötens succé i SM-premiären – trots tappad växel

Kallt värre, men Ydre MK:s Albin Nordh var het i SM-rallyt i Boden och kunde inte ha fått en bättre start på säsongen. "Jag var lite rädd att inte ta mig i mål", säger han.

Albin Nordh var överlägset snabbast i sin klass i SM-rallyt i Boden.

Albin Nordh var överlägset snabbast i sin klass i SM-rallyt i Boden.

Foto: Urban Andersson

Rally2022-01-10 16:00

Det var fina vinterförhållanden, mycket snö, solsken de få timmar som solen syntes vid horisonten och riktigt kallt med ned mot 30 minusgrader. Tillsammans med kartläsaren Alexander Glavsjö var Nordh överlägset snabbast i den internationella tvåhjulsdrivna klassen som bara lockade fem deltagare till start i SM-premiären. 

Under åtta specialsträckor till mål försvann dessutom ytterligare två. 

Östgöten var till slut dryga minuten före andraplacerade Isak Reiersen.

Men det kunde ha slutat med bruten tävling även för vinnaren.

Han säger:

– Under transporten till sjunde sträckan upptäckte vi att det inte längre gick att få i fyrans växel. Så det var bara att försöka att köra ändå. Väldigt speciellt att tvingas hoppa över en växel, så vi var lite nervösa och rädda att inte ta oss i mål. Man fick tänka till lite extra.

Det gick bra ändå.

– Ja, det gjorde ju det. Jag tror till och med att vi vann de sista sträckorna. Riktigt skönt och bästa tänkbara start. Trots kylan. Haha. Det känns i kroppen att det inte är någon direkt värme i rallybil.

Vad väntar närmast?

– Jag funderar på att ställa upp i SM-sprinten i Piteå, men har inte riktigt bestämt mig än, säger Albin Nordh.

I totallistan och internationella fyrhjulsdrivna klassen kopplade PG Andersson tidigt greppet och vann till slut med över en minut till tvåan Pontus Tidemand.

Albin Nordh.
Albin Nordh.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om