Nordh tagen efter tragiska dödsfallet

Östgötske rallytalangen Albin Nordh vann i helgen sin klass i grus-SM. Men det mesta under tĂ€vlingen kom i skuggan av den tragiska olyckan som skedde förra helgen.

Albin Nordh vann i helgen sin klass i grus-SM. Segern tillÀgnades Christoffer "Kicken" Jacobsson som förra helgen omkom i en rallykrasch i HÀssleholm.

Albin Nordh vann i helgen sin klass i grus-SM. Segern tillÀgnades Christoffer "Kicken" Jacobsson som förra helgen omkom i en rallykrasch i HÀssleholm.

Foto: Urban Andersson

Rally2023-08-28 12:14

DÄ kraschade nÀmligen Nordhs rallykollega, 35-Ärige Christoffer "Kicken" Jacobsson, sÄ pass illa att han omkom. Jacobssons kartlÀsare Tobias Steen skadades ocksÄ svÄrt.

– Det har varit vĂ€ldigt kĂ€nslosamt. Extra mycket för min kartlĂ€sare (Christoffer BĂ€ck) som körde med "Kicken" i samma team för x antal Ă„r sedan. De var bra vĂ€nner, sĂ€ger Albin Nordh som kör för Ydre MK.

undefined
Albin Nordh. Arkivfoto.

Helgens deltÀvling i grus-SM, som arrangerades av Vara MK, var förstÄs en speciell tÀvling att köra med tanke pÄ den allvarliga olyckan.

– Vi bestĂ€mde oss sĂ„ sent som pĂ„ sjĂ€lva lördagen att vi skulle köra. Det var efter att vi hade varit nere pĂ„ platsen dĂ€r "Kicken" omkom och fĂ„tt landa lite i det som har hĂ€nt, sĂ€ger Nordh.

Hur tog ni beslutet?

– Jag och min kartlĂ€sare pratade ihop oss och bestĂ€mde oss att nu gör vi det hĂ€r för "Kicken" och har fullt fokus pĂ„ rallyt, för honom.

I depÄn var stÀmningen speciell under helgen.

– Det var nog ingen riktigt som pratade om det utan det var mer underförstĂ„tt kring det som hade hĂ€nt. Innan hade vi en tyst minut, sĂ€ger Nordh.

För Ydre MK-föraren gÄr rallyhösten nu vidare.

– Det Ă€r otroligt jĂ€mnt i toppen av rally-SM. Vi Ă€r nog tre bilar pĂ„ en delad andraplats sĂ„ planen Ă€r att fortsĂ€tta jaga pallplatserna, avslutar Nordh.

Noterbart i övrigt: Albins sambo och flickvĂ€n Maja Bengtsson blev tvĂ„a i helgens grus-SM. TvĂ„ sekunder bakom Nordh. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
 
 
 
 
 
 
LĂ€s mer om