Lyckat genrep inför Svenska Rallyt

Kjell Fransson visade inga tecken på ringrost i första tävlingen för året. Det blev vinst i klassen av Hälsingerallyt med bred marginal. "Jag fick de svar som jag ville ha", sa han.

Kjell Fransson Vimmerby MS

Kjell Fransson Vimmerby MS

Foto: Arkiv

Rally2022-01-24 12:45

Den lokala rallyveteranen gjorde resan med sitt team i helgen. Nästan 60 mil och sju timmar enkel resa mellan Hultsfred och Hudiksvall. Alltför drygt 45 minuters effektiv körning på de fyra specialsträckorna.

– Själva resan gick ändå helt okej. Det var snöfritt på vägarna fram till de sista milen, säger Kjell Fransson.

I rallyskogarna utanför Hudiksvall bjöds det på lite mer vintriga förutsättningar.

– Det fanns lite snö och is på sträckorna, men det var ändå inte som ett riktigt vinterrally. Det blev ganska spårigt och uppkört efter ett tag.

Kjell Fransson hade sonen Peter med sig som kartläsare och de inledde tävlingen starkt.  I sin Renault Alpine A310 tog han en klar seger i Appendix K, 1:45 minut före tvåan Lennart Olsson. Tiden 45.55,8 räckte till en 32:a plats totalt i tävlingen som hade 85 deltagare.

– Vi fick problem med växellådan på sista sträckan och tappade lite på det. Som helhet får jag ändå vara nöjd och jag fick de svar jag ville ha.

Turen till Hälsingland var ett genrep inför Svenska Rallyt som avgörs i Umeå om en månad.

– Jag har en plats i den historiska delen av rallyt och kommer få åka 4-5 sträckor på lördagen och söndagen. Det ska bli riktigt häftigt. 

Innan dess gäller det dock att få ordning på bilen igen.

– Jag har redan åkt upp till Nyköping och fått hjälp med att laga växellådan av en specialist. Man vill ju har grejerna i ordning inför Svenska Rallyt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!