Karlsson nöjd tvĂ„a i SM–premiĂ€ren

VMS-föraren Victor Karlsson noterade en stark andraplats i sin klass nÀr den första SM-deltÀvlingen i rally för sÀsongen avgjordes i vÀrmlÀndska Kil.

Victor Karlsson och Jonas Magnér kom tvÄa i sin klass i SM-deltÀvlingen i Kil.

Victor Karlsson och Jonas Magnér kom tvÄa i sin klass i SM-deltÀvlingen i Kil.

Foto: Privat

Rally2021-08-15 15:00

Victor Karlsson och kartlÀsaren Jonas Magnér körde i den nationella trimmade klassen som var den största med 43 startande och de totalt nio specialstrÀckorna.

Duon hade visat fin form och under sÀsongens första tÀvlingar och kom med gott sjÀlvförtroende till Kil.

– Det gick lite segt de första strĂ€ckorna dĂ„ vi pendlade pĂ„ placeringar runt femte plats, men hade samtidigt bara sekunder upp till förarna pĂ„ pallen. Sedan tycker jag att vi skĂ€rpte till oss rejĂ€lt pĂ„ strĂ€cka fyra och fem och gjorde ett ryck som rĂ€ckte för att lĂ€gga beslag pĂ„ andraplatsen, sĂ€ger Victor Karlsson.

I det skedet var det en bra bit upp till ledande Patrik Flodin sÄ duon fick frÀmst inrikta sig pÄ att sÀkra andraplatsen pÄ slutet.

– Vi hade lite strul pĂ„ vĂ€gen med ett lĂ€ckage i kylsystemet och framförallt blev det kritiskt pĂ„ nĂ€st sista strĂ€ckan dĂ€r vi fick punktering och tappade tio sekunder. Via en stark avslutning klarade vi i alla fall att hĂ„lla undan och bli tvĂ„a. Sista strĂ€ckan var Ă€ven en powerstage dĂ€r vi kom tvĂ„a ocksĂ„ och fick fyra bonuspoĂ€ng, sa Karlsson som tangerade sin bĂ€sta placering i en SM-deltĂ€vling som var just en andraplats.

Det blir mycket rally framöver ocksĂ„. NĂ€sta deltĂ€vling i SM Ă€r i Älmhult om tvĂ„ veckor. Redan nĂ€sta helg ska Victor Karlsson köra EmiltrofĂ©n pĂ„ hemmaplan ocksĂ„.

– Det blir intensivt med mycket tĂ€vlingar nu ett tag, men nĂ€r det gĂ„r sĂ„ bra Ă€r det ju bara roligt.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om