Hemmaseger i tre klasser av Emiltrofén

När Emiltrofén i rally avgjordes vann Vimmerby MS-föraren Victor Karlsson både sin klass och var snabbast totalt. Dessutom vann hemmaförarna Kjell Fransson och Morgan Olsson också sina klasser.

Viktor Karlsson var snabbast av alla i Emiltrofén på hemmaplan.

Viktor Karlsson var snabbast av alla i Emiltrofén på hemmaplan.

Foto: Göran Johanson

Rally2021-08-22 12:37

Drygt 140 förare kände sig manade att delta när Vimmerby MS arrangerade Emiltrofén i lördags med 18 olika klasser. Tävlingen utgick från Gnagaredalen i Vimmerby, men de fyra specialsträckorna var förlagda till mindre vägar kring Hultsfred, Målilla och Järnforsen.

Hemmaföraren Victor Karlsson kom nyligen tvåa i den första SM-deltävlingen i sin klass H trimmade 2wd A-förare. Under Emiltrofén visade han att formen sitter i genom att ta hem klassen och vara klart snabbast av alla förare i tävlingen.

– Det var jättekul att få köra på hemmaplan och jag är helnöjd med totalsegern och körningen, sa Victor Karlsson som medgav att han inte behövde gå för fullt under dagen.

– Vi höll inget SM-tempo direkt utan tog det lite lagom. Jag valde att spara lite på krutet till nästa helg då en ny SM-deltävling väntar i Älmhult, sa Victor som avverkade de 3,6 milen på 22.39,8.

Hemmaseger blev det även för Morgan Olsson i klassen STD-GT GTS H2 samt Kjell Fransson i klassen STD-GT H1. Olsson noterade tiden 24,20,0 och Fransson åkte på 24.59,9. 

– Vi blev snabbaste historiska bil och trea totalt i hela tävlingen. Men det kunde slutat redan på andra sträckan då något hände med diffen på bilen, så vi fick ta det lite lugnare på sträcka tre och fyra och lyckas precis få bilen till mål i Vimmerby innan det slutar att driva, säger Morgan Olsson.

Kjell Franson från Vimmerby MS tog hem segern i sin klass.
Kjell Franson från Vimmerby MS tog hem segern i sin klass.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!