Fransson segrade efter sekundstrid

Det blev stor dramatik när Kjell Fransson från Vimmerby MS vann sin klass i Götenerallyt i helgen.

Kjell Fransson vann sin klass i Götenerallyt.

Rally2019-05-13 18:30

Kjell Fransson, med kartläsaren Daniel Mörn Edorsson, låg bara 2,5 sekunder efter Stefan Rydberg, Forshaga MC, inför sista specialsträckan. I sin Renault A310 lyckades Fransson köra 4,9 sekunder snabbare än Rydberg i avslutningen. Därmed vann Fransson och Edorsson med 2,4 sekunders marginal.

Det var en mycket glad Kjell Fransson som gav segerintervju med Rally Live efter målgång. Resultatet fick han reda på i direktsändning.

– Du skojar med mig, sade Vimmerby MS-föraren och fortsatte:

– Jag måste säga det, Daniel Mörn Edorsson – man blir tårögd. Och de som står på serviceplatsen, vilka människor. Jag skulle inte kunna hålla på med det här utan dem.

Kjell Fransson vann Appendix K, en klass för historiska bilar. I den sammanlagda tävlingen blev det en 36:e plats, av totalt 228 startande.

– Sånt engagemang och såna människor som jag har med mig, det är helt fantastiskt. Och fransyskan (bilen) har ju skött sig ganska bra.

Alexander Andersson, MK Kinda, tog en andraplats i B-klassen för tvåhjulsdrivna bilar.