Andersson knep ny seger i helgens crosskarttävling

I helgen avgjordes Rally X Nordic-mästerskapet i crosskart. Vimmerby MS-föraren Oskar Andersson drog det längsta strået och vann när tävlingen avgjordes i Strängnäs.

Oskar Andersson slutade trea i finalen och kom därmed etta i den totala tävlingen.

Oskar Andersson slutade trea i finalen och kom därmed etta i den totala tävlingen.

Foto: Foto: Privat

Rally2022-07-27 14:10

Inför att den sista deltävlingen skulle köras i Strängnäs, låg Oskar Andersson i ledning med en rätt så stor marginal. Efter bra körning i den femte och sjätte deltävlingen i Riga i Lettland, hamnade han nämligen en bra bit över sina motståndare i tabellen. Så pass högt upp att en tredjeplats i helgens avslutande tävling räckte för att knipa förstaplaceringen i totalen efter de sju körda deltävlingarna.

– En andraplats i semifinal nummer två gav mig en plats i finalen, och redan då hade jag säkrat totalsegern i RallyX, berättar han.

Finalen handlade mer om att hålla sig nära toppen än att vinna enligt VMS-föraren.

– Ja, i finalen stämde inte riktigt körningen för min del. Men jag hamnade på en tredjeplacering och höll den ändå in i mål, vilket räckte för att vinna hela mästerskapet.

Och som grädde på moset så slutade teamkompisen Patrik Hallberg på en andraplats totalt efter en vinst i den sista deltävlingen.

På sin Facebook-sida skriver han och tackar för supporten och hjälpen han har fått under turneringens gång.

– Jag vill rikta ett stort tack till Mikael Ternerot och pappa som sett till att jag kunnat lita på karten till hundra procent. Samt hela Team Hallberg Motorsport för all support och stöd genom hela året, det hade aldrig gått utan er.

Redan nu planerar VMS-föraren för den kommande säsongen, som han hoppas ska bli minst lika bra som årets.

VMS-föraren Oskar Andersson vann hela mästerskapet i helgen.
VMS-föraren Oskar Andersson vann hela mästerskapet i helgen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!