Dackarna tog sin andra seger för säsongen i tisdagskvällens hemmamatch mot Lejonen. Det var betydelsefullt inför fortsättningen av Elitserien.

– I dag var en viktig match och det var viktigt att vi fick en vinst. Vi har en tuff bortamatch nästa vecka (mot Västervik) så det här behövde vi ha, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

De 2224 åskådarna på ett soligt G&B Arena bjöds på bra underhållning under kvällen.

– Jag tycker att vi får se en riktigt bra speedwaytävling. Många täta heat och vi vann till slut. Det är väl ungefär så man vill ha det på hemmaplan, säger Peter Karlsson.

Dackarna tog kvällens enda femetta efter fin lagåkning av Jacob Thorssell och Oliver Berntzon.

Kan Thorssell och Berntzon bli ett radarpar för er?

– Ja, absolut. Vi har satt ihop dem och de levererar på banan. Jag tror att de förstår varandra rätt bra. De passar varandra bra i körstilarna, säger Peter Karlsson.

Dackarnas stjärna Patryk Dudek gjorde ingen bra tävling i sin comeback och lyckades bara skrapa ihop fem poäng. Han missade matchen mot Masarna efter att ha fått en smäll i GP-tävlingen i Warszawa. Dudek har dessförinnan dragits med en långtidsskada och såg hämmad ut på cykeln mot Lejonen.

– Han är inte där riktigt, med fart och så vidare. Sedan har man väldigt stora krav på honom eftersom han har levererat på en så hög nivå i flera år. Nu är han lite ur slag men vem skulle inte vara det efter en bruten arm?