Publiksuccé på premiären

Boston Bravehearts seriepremiär lockade storpublik under lördagen. Totalt samlades cirka 35 000 kronor in som gick till insamlingen Rock mot Cancer.

Publiksuccé. Cirka 570 personer såg Boston Bravehearts seriepremiär från läktarplats.

Publiksuccé. Cirka 570 personer såg Boston Bravehearts seriepremiär från läktarplats.

Foto: Roelof Stroetinga

ishockey2018-11-18 15:55

Vimmerbys nya hockeylag Boston Bravehearts spelade seriepremiär hemma i Vimmerby ishall under lördagen. Förutom matchen så anordnades det även flera evenemang runt omkring som fiskedam, ljusshow och bilvisning med mera. Alla intäkter, även den valfria entréavgiften, gick till insamlingen Rock mot Cancer. Inför matchen hade Mathias Fridell, som är en av lagets grundare, inte jättehöga förväntningar på publiksiffran och insamlingen. Men när matchen var färdigspelad kunde ha inte annat än konstatera stor succé efter runt 570 personer på läktaren och cirka 35 000 kronor som samlats in.

– Vi ser det som en riktig succé. Det är superkul att så många kom och att vi fick in en rejäl slant, säger eldsjälen i Boston Bravehearts Mathias Fridell.

När planeringen av evenemanget startade för någon månad sedan hoppades Fridell på att åtminstone 150 personer skulle komma och att runt 20 000 kronor skulle samlas in. Men med facit i hand blev det alltså bättre än vad han hade kunnat drömma om.

– Det är helt fantastiskt. Men utan Vimmerby Hockeys hjälp i hallen hade det inte funkat. De ska ha ett stort tack för stöttningen vi fick, menar Fridell.

Faktum är att det troligtvis rör sig om ett rekord i en enskild insamling/aktivitet som Rock mot Cancer anordnat.

– Skulle det stämma är det superkul. Vi är jättenöjda.

Matchen då? Ja, den blev en riktig nagelbitare – som aldrig verkade vilja ta slut. Allt fick till slut avgöras på sudden death-straffar där Boston Bravehearts till slut knep det längsta strået.

– Det var riktigt kul att spela inför en sån storpublik.

Boston segrade till slut med 6–5 efter straffar.
Boston segrade till slut med 6–5 efter straffar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!