PREMIÄR: "Väntat på detta sedan i somras"

Det har äntligen blivit dags. På söndag åker Vimmerby Hockey till Halmstad för första matchen i Hockeyettan.

Vimmerby premiärspelar mot Halmstad Hammers på söndag.

Vimmerby premiärspelar mot Halmstad Hammers på söndag.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2019-09-14 22:00

På söndag smäller det. Då spelar Vimmerby Hockey säsongens första seriematch i HockeyEttan. De åker till Halland för att ställas mot Halmstad Hammers. 

Så här säger VH:s nyförvärv Christoffer Rasch inför premiären:

 – Det ska bli kul alltså. Det är detta man har väntat på sedan i somras. Jag tror vi kommer vinna också. Halmstad är ett underskattat lag, men vi går för tre poäng och det tror jag vi kommer få också. 

När vi pratar med VH-tränaren Peter Nordström inför matchen har han precis tittat på ett par av Halmstads träningsmatcher. 

 – Det är mycket skridskoåkning och många duktiga forwards. Halmstad är ett spelskickligt lag, även backarna. Inte de största spelarna, men de åker mycket skridskor. När det fungerar för Halmstad tror jag att de är riktigt bra, berättar Nordström.

Vad blir viktigt för er i söndagens match?

 – Nu kommer ju säkert Halmstad läsa det här, så jag ska inte säga för mycket. Men vi får räkna med att det kommer bli en hel del skridskoåkning. Halmstad har i princip åtta, nio spelare som är riktigt bra offensivt. Det gäller att vi ligger nära och inte ger dem några ytor. Får de chansen att använda sin individuella skicklighet är Halmstad ett av seriens bästa lag. 

Hur ska ni undvika att ge dem ytor?

 – Just genom att ligga tätt och även att inte ge bort pucken för enkelt. Det har varit ett problem under försäsongen. Det blir svårt att försvara när man inte kan hålla pucken inom laget. 

Vimmerby har inte riktigt haft den försäsong som tränaren hade önskat. 

 – Det har varit mycket skador. Jag tror att det bara är en enda träning som alla har varit med på. Nu börjar det bli bättre och känslan är att den här helgen blir första gången vi får med alla spelare, säger VH-tränaren. 

Han fortsätter med att förklara vikten av att ha med alla spelare. 

 – De matcher där vi har haft sju backar har vi vunnit, men när vi bara haft fem eller sex backar har vi förlorat. Det blir bättre när vi får med alla spelare. 

Om man tittar längre fram än Halmstadmatchen är målsättningen hamna bland de fem första lagen i grundserien. 

 – Vi ska komma fram till något kortsiktigt mål också, men man kan alltid säga att ett kort mål är att aldrig förlora två matcher i rad. Det kommer man ganska långt på. Men målet under hela hösten är att bli topp fem, säger Peter Nordström. 

Premiäromgångens matcher:

Dalen-Kallinge/Ronneby, Kalmar-Nybro, Troja/Ljungby-Tranås, Halmstad-Vimmerby, Mörrum-Hanhals, Tyringe-Borås.

Vi kommer att liverapportera Vimmerbys premiär på vimmerbytidning.se från och med 15.45 på söndag. 

Under fredagen laddade några av spelarna i Vimmerby Hockey upp inför seriestarten med att spela fotboll efter isträningen.
Under fredagen laddade några av spelarna i Vimmerby Hockey upp inför seriestarten med att spela fotboll efter isträningen.
Karta: Halmstad
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!