Popovic närmar sig comeback efter skadan

Efter att ha dragits med en huvudskada är Vimmerby Hockeys Max Popovic på god väg tillbaka. Han kan vara redo för spel nästa vecka – ifall VH nu tar sig vidare.

Max Popovic är på väg tillbaka från sin huvudskada.

Max Popovic är på väg tillbaka från sin huvudskada.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-02-27 14:10

Vimmerby Hockeys forward Maximilian Popovic fick en smäll mot huvudet i en match i vårserien för ungefär en månad sedan och har inte kunnat spela någon ishockey sedan dess. 
– Det var väl resultatet av flera smällar mot huvudet sedan tidigare. Ska jag vara ärlig så minns jag faktiskt inte situationen när jag fick den sista smällen, förklarar Max Popovic.

Han missade de avslutande matcherna i vårserien och även den första playoff-matchen mot Kallinge/Ronneby i tisdags. Under onsdagen gick han på is för första gången på fyra veckor.
– Jag körde en halvtimme på is och ska köra lite imorgon (torsdag). Just nu så känner jag ingen smärta i huvudet, säger Popovic.

VH förlorade den första matchen mot KRIF i en spännande match. För Popovics del var det tufft att vara vid sidan av och inte kunna påverka.
– Det var jättejobbigt för mig. Det är precis det här man har spelat för under hela säsongen och när det väl är dags så kan man inte vara med och spela. Det är tråkigt, säger han.
Vad tycker du annars om matchen?
– Av det jag har hört från grabbarna i laget så borde vi ha vunnit. Men playoff är som det är och allt kan hända. Man måste spela tills det är slut. 

Att det blir spel för Popovic i returmatchen på fredag i Kallinge är helt uteslutet. 
– Nej, tanken är väl att jag ska kunna spela nästa vecka i så fall. Just nu så har jag inget annat mål än att bara kunna komma tillbaka och spela hockey igen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!