Poängkungarna tvekar om fortsättning

Virserums SGF kan få klara sig utan kedjekamraterna och poängkungarna Simon Dahl och Jim Nordh nästa säsong. "Det är 50/50", säger Dahl.

Kommer VSGF ha sina nyckelspelare med sig in till nästa säsong?

Kommer VSGF ha sina nyckelspelare med sig in till nästa säsong?

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-04-08 12:00

Simon Dahl och Jim Nordh är två av Virserum SGF:s absolut bästa och viktigaste spelare. Titta bara på statistiken och antal gjorda poäng. Den gångna säsongen stod Dahl för totalt 82 poäng medan Nordh gjorde 50 poäng. Nu är det däremot osäkert ifall nyckelspelarna fortsätter i VSGF.

32-årige Nordh har tankar på att avsluta karriären.
– Jag har inte bestämt mig för hur jag gör än. Det står mellan att lägga ned eller att spela vidare i VSGF, förklarar Jim Nordh och fortsätter:
– Att spela hockey i division tre tar sin lilla tid, även om man inte tror det. Samtidigt så älskar jag hockey och känner mig fortfarande pigg och alert.

Han berättar också att hans beslut påverkas av Simon Dahls beslut.
– Det hänger lite på om Simon och vissa andra fortsätter, säger Nordh.

Dahl själv är i princip i samma läge som Nordh.
– Jag vet inte om jag ska fortsätta i VSGF eller lägga av helt. Det är 50/50. Jag har två ungar där hemma och hockeyn tar en massa tid. Det är egentligen nu den här säsongen som jag för första gången kände att det var jobbigt att åka iväg hemifrån, säger Simon Dahl, som har en poängmässigt väldigt bra säsong bakom sig.
– Det var en helt okej säsong personligen, tycker jag.

Dahls besked kan dröja ytterligare en tid.
– VSGF vill nog ha besked så fort som möjligt så att de antingen kan gå vidare och leta ersättare eller avsluta det här kapitlet om jag väljer att fortsätta, avslutar han.

Virserum SGF:s poängkung Simon Dahl.
Virserum SGF:s poängkung Simon Dahl.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!