PK om nyförvärvet: "En allround förare"

Kevin Wölbert. För många är tysken relativt okänd. Dackarnas lagledare Peter Karlsson är nöjd med lagets första nyförvärv. "Han är en kompetent förare".

Dackarnas lagbygge tar allt fastare form. Peter Karlsson är nöjd med nyförvärvet, tysken Kevin Wölbert.

Dackarnas lagbygge tar allt fastare form. Peter Karlsson är nöjd med nyförvärvet, tysken Kevin Wölbert.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2019-10-22 14:15

Mycket har hänt i Dackarna den senaste tiden. Och nu har alltså klubben gjort klart med rutinerade Kevin Wölbert.

–  Det är ännu en pusselbit i lagbygget. Snart kommer nästa, säger Peter Karlsson hemlighetsfullt utan att avslöja vilken förare som kommer att ansluta till Dackarna. 

Dina tankar om Kevin Wölbert?

–  Jag har kört mot honom både i England och Tyskland. Han är en allround förare och har framför allt kört mycket i den engelska ligan. 

Vad är hans styrkor?

–  Han är erfaren, startsnabb och en duktig chaufför helt enkelt. Han passar också bra i vårt snitt. Vi var "tvungna" att ta bort en av våra tre topp-förare (Piotr Pawlicki) och då känns det bra att få in Wölbert. Jag tycker också att han har en personlighet som jag tror passar bra in i gruppen. 

I år körde han några matcher för Lejonen, där Dackarna stod för motståndet i ett av hans framträdanden. Peter Karlsson gillade vad han såg då:

–  Han körde bra och visade sin kapacitet (8+1 poäng på sina första fyra heat). 

Kevin Wölbert har blivit tysk mästare tre gånger och har representerat Tyskland internationellt flitigt genom åren. 

Under 2019 representerade 30-åringen Slangerup i danska superligan, Opole i polska andraligan och Didenberg-White Lion i Tyskland. Hans ingångssnitt i Dackarna är 1,429. Wölbert blir den andre tyske förare i historien som kommer att köra för Målillaklubben. Den förste var Christian Hefenbrock. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!