Perfekt start för Vimmerby

Vimmerbys damlag fick en perfekt start på säsongen. I första träningsmatchen besegrades division ett-laget Växjö DFF Akademi med 2–1. "Vi gör en jättebra match", säger nye tränaren Jonas Karlsson.

Vimmerby vann först träningsmatchen för säsongen då Växjö besegrades.

Fotboll2019-02-23 15:04

Så mycket bättre start kunde han inte ha önskat sig. Inte bara för att VIF vann matchen, utan på det sätt de vann. Det var en stark och stabil prestation som låg bakom segern.

– Vi ligger väldigt bra i positionspelet och jag tycker också att vi känns bolltrygga, fortsätter Jonas Karlsson.

Han fick dock se Växjö, som besegrade Rödsle stort i en match nyligen, inleda bäst. Men efter första tio minuterna kom hemmalaget in i matchen. VIF tog också ledningen då måldrottningen Nathalie Johansson spelade snett inåt bakåt till Anna Karlsson. Hon satte säkert 1–0.

Firma Johansson/Karlsson fixade även 2–0, då Nathalie Johansson slog ett perfekt inlägg till Anna Karlsson, som nickade bollen i mål.

Växjö hade också ett par chanser, då agerade VIF-målvakten Elin Rydh säkert och bra.

VIF hade sedan möjlighet att gå ifrån till 3–0, istället kom reduceringen. VIF bytte in hela sin bänk (fem spelare) i andra halvlek och lyckades hålla ifrån och vinna.

– Jag tycker att vi vinner rättvist, samtidigt som Växjö hade ett par lägen i slutet.