Pärna: "Ett gemensamt beslut"

Sent på fredagskvällen stod det klart att Vimmerby Hockey och forwarden Martin Pärna går skilda vägar. "Ett gemensamt beslut", säger Martin Pärna.

Martin Pärna och Vimmerby Hockey går skilda vägar.

Martin Pärna och Vimmerby Hockey går skilda vägar.

Foto: Peter Jigerström

ishockey2018-12-16 16:37

När Martin Pärna värvades till Vimmerby Hockey inför denna säsongen sågs det som en riktig spetsförstärkning. Med 49 poäng på 33 matcher i Halmstad säsongen 17/18 var förhoppningarna stora på Pärna vid ankomsten till VH. Med grundserien i hamn spelade Martin ihop 16 poäng på 19 matcher. Men sent under fredagen stod det klart att Pärna inte följer med Vimmerby upp i Allettan – istället går de skilda vägar.

– Det har varit lite tufft senaste veckorna. Så därför kände både jag och klubben att det var rätt väg att gå att bryta kontraktet. Ett gemensamt beslut helt enkelt, säger 25-årige Martin Pärna.

Det var vid ett möte med sportchefen Daniel Stolt och huvudtränare Phil Horsky som beslutet tog att bryta kontraktet.

– Det kändes som det bästa valet för båda sidor. Nu siktar jag på att hitta en ny klubbadress senast den här veckan, menar Pärna.

Daniel Stolt säger så här om att Pärna lämnar:

– Det är såklart tråkigt och besviket. Men det var skönt att vi kunde prata samman och ta ett bra beslut. Vi skulle aldrig tvinga kvar en spelare om den inte till hundra procent vill stanna.

Phil Horsky började märka att Pärnas prestationer ute på isen dippade allt mer. Under mötet kom det sedan fram att Pärna inte mått så bra den senaste tiden.

– Risken är att om man mår dåligt på ena stället (isen) kan det bli så på andra ställen med. Där ville vi absolut inte hamna, menar Stolt.

VH inleder nu jakten på en ersättare.

– Men vi kommer inte att ha bråttom, utan försöka vänta in rätt spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!