Ellen anställdes förra veckan – företaget nu i konkurs

I förra veckan anställdes Vimmerbytjejen Ellen Larsson som ny hallansvarig för Västervik Padelcenter. På tisdagen kom beskedet att ägarna har lämnat in en konkursansökan.

Ellen Larsson, från Vimmerby, är hallansvarig för Västervik Padelcenter.

Ellen Larsson, från Vimmerby, är hallansvarig för Västervik Padelcenter.

Foto: Rikard Nilsson

Padel2023-04-05 18:00

Det var under tisdagen som ägarna av Västervik Padelcenter, Örebrobaserade We Are Padel, skickade ut information till de som spelar eller har spelat padel på anläggningen vid Welux att man har lämnat in en konkursansökan.

– Jag fick ingen förvarning om vad som var på gång när jag anställdes. Jag har jobbat här i sju dagar. Det här beskedet kom som ett slag i magen, säger Ellen Larsson från Vimmerby, som är hallansvarig för Västervik Padelcenter.

Bakgrunden till konkursen är att We Are Padel just nu ser över kostnadstrukturen och nätverket av hallar samt förhandlar med hyresvärdar.

"Vi beklagar de besvär som nedstängningen innebär för dig som spelare," skriver We Are Padel.

Nu drivs anläggningen vidare av konkursförvaltaren som Karl Björlin på Cirio har utsetts till.

– Det jag har hört från konkursförvaltaren är anläggningen ska drivas vidare som vanligt och förhoppningarna är hitta någon eller några som är intresserad att ta över anläggningen, säger Ellen Larsson, om har fått ta emot en hel del telefonsamtal från oroliga padelspelare.

– Många har hört av sig och undrat över tiderna som de har bokat. Vi kommer ha öppet över påsken som vanligt. De som har värdekuponger bör utnyttja dem eftersom We Are Padel inte kommer lösa in dem, säger Ellen Larsson.

Västervik Padelcenter, som etablerades 2017, är med sina elva banor den klart största anläggningen i Västerviks kommun. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!