Stefan Lind får sitt drömjobb – jobba med padel på heltid

Idrottsprofilen Stefan Lind från Hultsfred blir ansvarig för padeln på Nordic Wellness i Hultsfred. Han tillträder sin heltidstjänst från den 20:e maj. "Det gick väldigt snabbt att komma överens och det ska bli en kul utmaning", säger han.

Från 20 maj tar Stefan Lind över som padelansvarig på Nordic Wellness i Hultsfreds på heltid.

Från 20 maj tar Stefan Lind över som padelansvarig på Nordic Wellness i Hultsfreds på heltid.

Foto: Magnus Strömsten

Padel2024-05-01 07:00

För knappt ett år sedan rapporterade vi om att Lind skulle börja jobba extra som timanställd tränare i padel på Nordic Wellness. Nu utökas hans engagemang till att gälla på heltid om tre veckor.

Hur kommer det sig?

– Det handlar delvis om att jag kommer att bli av med min nuvarande tjänst på ÖSK i den nya organisationen. Därför hörde jag mig för hos Nordic Wellness i och med att jag jobbade lite för dem redan. Vi kom överens om en lösning snabbt så jag kan börja den 20:e maj.

undefined
Stefan Lind hoppas kunna utveckla padeln som ansvarig på heltid för sporten på Nordic Wellness i Hultsfred.

I och med det kommer träningsanläggningen få två personer som delar på ansvaret för verksamheten.

– Sofia Svalin har varit hallansvarig för båda delarna tidigare. Hon fortsätter på gymmet nu så tar jag ansvaret för padeln.

Padeln fick sitt stora uppsving som sport under pandemin. På senare år har intresset minskar avsevärt och rubriker om padeldöden med hallar som tvingats lägga ner har blivit följden.

Vad ska du göra för att vända trenden?

– Som heltidsanställd kan jag lägga allt mitt fokus på att få igång verksamheten på ett bättre sätt. Jag har knutit många kontakter och skaffat mig erfarenheter under åren som jag har spelat. Det viktigaste blir att få igång seriespel i höst och att skapa event utifrån spelarnas önskemål.

undefined
Stefan Lind i samspråk med Hilma Sjöstam och Johanna Rotebäck som regelbundet tar lektioner.

Lind kommer även fortsätta med den träningsverksamhet som han hållit i tidigare.

– Den bakas in i min heltidstjänst och kommer ligga på två kvällar i veckan. Jag håller både i gruppträningar och pass för enskilda spelare. Det vanligaste är att par som spelar tillsammans kör för att vässa sitt positionsspel.

Han har lagt märke till att damer är kraftigt överrepresenterade när det kommer till att ta hjälp av tränare.

– Det är lite som i de flesta sporter att herrar tror att man kan bäst själv. Det man ska tänka på är att även om man är en bra spelare så finns det alltid detaljer som det kan vara nyttigt att nöta på så man blir bättre.

Andra idéer som Lind vill prova är seriespel i singel och att ordna matcher med de bästa spelarna i Småland.

– Jag har bra kontakter med spelare från Västervik, Oskarshamn, Eksjö och Vetlanda. Det vore kul att samla dem här och visa upp riktigt bra matcher mot de bästa spelarna från Hultsfred.

Han vill även satsa på ungdomar.

– Vi hade seriespel med ungdomar med ett dussintal spelare igång tidigare. Det vill jag få tillbaka. Det är viktigt för framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!