Hett intresse för vÄrens stora padeltÀvlingar

Det blir en spÀckad padelvÄr i Vimmerby- och Hultsfredstrakten. TvÄ större tÀvlingar planeras och intresset Àr stort. "Herrklasserna Àr fulla och det finns bara enstaka platser kvar i damklasserna", sÀger Johan Klavins om Hultsfred Spring Championship.

Det Àr mycket pÄ gÄng pÄ padelanlÀggningarna i Vimmerby, Storebro och Hultsfred i vÄr.

Det Àr mycket pÄ gÄng pÄ padelanlÀggningarna i Vimmerby, Storebro och Hultsfred i vÄr.

Foto: Arkiv

Padel2022-02-16 17:00

Hultsfred Spring Championship avgörs som en lagamericano med A–, B och C-klasser för bĂ„de dam och herr.

– Jag har upplevt att det finns ett sug efter att det ska hĂ€nda nĂ„got för padelspelarna i trakten. Jag och Jonatan StĂ„hlberg fick i uppdrag av hallĂ€garen Simon Ovedal att ordna en större tĂ€vling. Det finns plats för 48 lag och 96 spelare totalt och intresset har varit Ă€nnu större Ă€n vi vĂ„gat hoppas pĂ„, sĂ€ger Johan Klavins.

Turneringen pÄbörjas fredag den 29:e april med tvÄ klasser. Fyra klasser spelas dagen dÀrpÄ och pÄ söndagen blir det finalspel.

– Alla lag Ă€r garanterade tre matcher. De som gĂ„r till semifinal fĂ„r ytterligare tvĂ„ dĂ„ det Ă€ven blir bronsmatch. Det som Ă€r extra kul Ă€r att en hel del spelare frĂ„n andra orter i lĂ€net ocksĂ„ har anmĂ€lt sig. Det ökar konkurrensen och gör det lite roligare

I övrigt har seriespelet för sÀsongen kommit igÄng i dagarna i Hultsfred. DÀr har det ocksÄ skett ett uppsving, med flera spelare som deltar.

– Det har utökats med lag pĂ„ de flesta nivĂ„er. SĂ€rskilt kul Ă€r det att se att mĂ„nga nybörjare tagit chansen att prova pĂ„ seriespel. Det Ă€r om inte annat ett bra sĂ€tt att hitta nya spelare att lira med.

PÄ Padelfour i Vimmerby planeras det ocksÄ för en större turnering i vÄr. Boston Weekend WPT Americano Àr titeln pÄ tÀvlingen som avgörs under tre helger i slutet av mars och början av april.

– Vi har fyra klasser för bĂ„de herr och dam och spelar en individuell americanoturnering. Totalt finns det plats för 128 deltagare i bĂ„de herr- och damklasserna. Det kommer att bli den största turneringen som vi har anordnat, sĂ€ger Mathias Westerling.

I övrigt drog seriespelet pÄ Padelfour igÄng förra veckan och ett par mindre turneringar Àr ocksÄ inplanerade framöver. Sedan tidigare har Padelfour planer pÄ att utöka sin anlÀggning med fler banor. NÀr det kan bli verklighet Àr i dagslÀget oklart.

– Vi har lagt de planerna pĂ„ is för stunden. Vi vill avvakta och se hur marknaden utvecklar sig i takt med att fler padelbanor byggs i trakten, sĂ€ger Mathias Westerling.

Tanken med den nya anlÀggningen ska annars vara att fÄ en lokal som Àr bÀttre anpassad för tÀvlingar, bland annat.

– Det hade varit kul att fĂ„ till en anlĂ€ggning som Ă€r mer tillgĂ€nglig.

PÄ Padel 34:an i Storebro finns ocksÄ planer pÄ att expandera.

– Det Ă€r lite svĂ„rt att sĂ€ga exakt nĂ€r vi kan komma till skott med den planen. Lokal finns tillgĂ€nglig för en tredje bana i anslutning till vĂ„r befintliga anlĂ€ggning. DĂ€remot Ă€r det flera bitar som behöver falla pĂ„ plats innan den kan bli verklighet, sĂ€ger Jonas HĂ€mĂ€lĂ€inen, som ser mĂ„nga fördelar med att fĂ„ tillgĂ„ng till ytterligare en bana.

– Det skulle underlĂ€tta bĂ„de nĂ€r vi har trĂ€ningsgrupper och tĂ€vlingar.

Hur ser ert tÀvlingsschema ut för vÄren?

– Seriespelet börjar till helgen och det Ă€r bra intresse för det. Sedan kommer vi att anordna americano-turneringar i lite mindre skala kontinuerligt.

PÄ VideslÀtts Padel i Vimmerby Àr möjligheterna att anordna tÀvlingar begrÀnsade i och med att den bestÄr av en dubbel- och en singelbana. Aktiviteten har Àven varit begrÀnsad pÄ anlÀggningen under vintertid, men i takt med att vÄren nalkas sÄ kommer det att bli mer tillgÀngligt för spel.

Niclas Samuelsson och Mathias Westerling Àger Padelfour i Vimmerby.
Niclas Samuelsson och Mathias Westerling Àger Padelfour i Vimmerby.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!