Lind blir padeltränare: "Aldrig tagit en lektion"

Han anses av många som traktens bästa padelspelare. Nu tar Stefan Lind sig an en ny utmaning som instruktör på Nordic Wellness Padel i Hultsfred. "Jag tror att det kan bli lärorikt för mig och det ska bli kul att dela med mig av mina kunskaper till andra spelare", säger Stefan Lind.

Stefan Lind blir padeltränare på Nordic Wellness i Hultsfred.

Stefan Lind blir padeltränare på Nordic Wellness i Hultsfred.

Foto: Magnus Strömsten

Padel2023-07-26 19:00

Stefan Lind var tidig med att hoppa på trenden att spela padel. Han utvecklade snabbt sitt spel och har tagit hem många turneringar de senaste åren. Som helt självlärd.

– Jag har faktiskt aldrig tagit någon lektion själv. Därför ska det bli intressant att ta steget att utbilda mig till tränare. Jag tror att det kan ge mig nya perspektiv på spelet och vara lärorikt.

Lind fick i ett tidigt skede förfrågningar från Nordic Wellness i Hultsfred om han kunde tänka sig att leda träningspass i padel. Det är först nu som han kände att det passade.

– Jag var ganska ny på mitt vanliga jobb när frågan kom först. Nu passar det bättre. Tanken är att få ihop ett par schemalagda pass per vecka kvällstid. Dessutom kommer jag hålla i en del tävlingar och styra upp seriespelet som vi har tänkt att arrangera tillsammans med Padel Four i Vimmerby i höst.

Erfarenhet av ledarskap har Lind skaffat sig genom åren i rollen som ungdomsledare i fotboll.

– Jag har hållit i många träningar inom fotbollen genom åren och känner mig trygg med den biten. Dessutom är jag social som person och har lätt att få kontakt med människor. 

När börjar du erbjuda träningspass?

– Jag ska gå en utbildning om drygt två veckor. Efter det så ska vi dra igång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!