Lång och lyckad dag i padelhallen

64 spelare avverkade sju matcher var när en padelturnering spelades i Vimmerby under lördagen. Åtta vinnare korades och två av dem var Linda Carlsson och Anton Palmér.

Linda Carlsson vann en av damklasserna och var knappt slagen tvåa i en andra.

Linda Carlsson vann en av damklasserna och var knappt slagen tvåa i en andra.

Foto: Magnus Strömsten

Padel2020-05-03 15:17

Linda Carlsson var den enda spelaren som ställde upp i två klasser. Hon inledde med att vinna morgonens första damklass och var två timmar senare tillbaka och spelade sju matcher till. Det räckte så när till en ny seger, men hon blev knappt slagen av Karin Sandberg. 

– Jag skadade knät nyligen och kanske skulle ha avstått från spel, men det är så roligt att spela och det gick så bra så jag är glad att jag gjorde det, även om det var väldigt jobbigt, sa Linda Carlsson.

Turneringsformen kallas för Americano och innebär att åtta spelare deltar i en grupp och spelar en match tillsammans med varje motståndare.

– Sedan är finessen att man räknar flest antal vunna gem. Matcherna avgörs över sju gem och på så vis gäller varje gem något även om matchen skulle vara avgjord vid 4-0, förklarar tävlingsledaren Johan Carlsson.

undefined
Anton Palmér tog hem segern i herrarnas klass A.

I herrarnas högsta klass avgjordes matcherna över nio gem. Vinsten gick till Anton Palmér efter en tuff och lång batalj.

– Jag fick en bra start med fem raka segrar varav två matcher med 9-0. Sedan tappade jag lite fokus på slutet och förlorade mina två sista matcher, men det räckte ändå. Det är väldigt roligt att spela padel och den här spelformen gillar jag lite extra, sa Anton Palmér.

Alla vinnare:

Herr A: Anton Palmér.

Herr B: Tobias Eriksson.

Herr C: Niklas Karlsson.

Herr D1: Christoffer Lätt.

Herr D2: Jens Carlsson.

Dam 1: Linda Carlsson.

Dam 2: Karin Sandberg.

Dam 3: Nina Hjelmland.

Christoffer Lätt tar emot förstapriset i en av D-klasserna.
Christoffer Lätt tar emot förstapriset i en av D-klasserna.
Karta: Padel Four
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om