Här är vinnarna i helgens padelturneringar

24 lag gjorde upp i fem olika klasser i helgens premiärupplaga av Vimmerby och Hultsfreds padelhallars turnering. Hanna Adolfzen lyckades bäst av spelarna då hon var med och vann två klasser.

Några av vinnarna i Vimmerby/Hultsfred Padelturnering. Fr.v: Stefan Lind/Johan Carlson, Madeleine Carlsson/Hanna Adolfzen och Hanna Adolfzen/Alle Hoffsten.

Några av vinnarna i Vimmerby/Hultsfred Padelturnering. Fr.v: Stefan Lind/Johan Carlson, Madeleine Carlsson/Hanna Adolfzen och Hanna Adolfzen/Alle Hoffsten.

Foto: Privat

Padel2021-08-09 17:00

Det var första gången som det skedde ett samarrangemang mellan padelhallarna i Hultsfred och Vimmerby. Upplägget var att samtliga klasser spelade minst en match på båda orterna.

– Det var kul att testa det här upplägget. Bland spelarna lät det som man uppskattade mest att få möta lite nya spelare från båda orterna. Sedan blev det mycket spel då det var fem lag i de flesta klasserna där alla mötte alla och sedan följde semifinal och final, säger Mathias Westerling Jansson från Padelfour i Vimmerby.

I herrarnas A/B-klass blev det favorittippade paret Stefan Lind och John Carlsson vinnare efter 6–1, 7–5 i finalen mot Johan Klavins och Kim Frilund.

Damernas A/B-klass blev en jämnare drabbning. Hanna Adolfzen/Madeleine Carlsson var starkast och kunde vinna med setsiffrorna 6-1, 3-6, 6-3 mot Linda Carlsson/ Frida Sethsson. Kuriosa är att vinnarlaget vann 14 av 16 golden point i semi (7-0) och finalen (7-2).

I mixedfinalen ställdes de båda damvinnarna mot varandra. Hanna Adolfzen/Alle Hoffsten vann till sist efter en jämn drabbning med 2-1 i set mot Madeleine Carlsson/Jens Carlsson.

Herr C/D togs hem av Jens Virtanen och Belmin Begovic. Finalen vanns med klara 2-0(6-2,6-2) över Niklas Nilsson och Jonathan Stålberg.

I turneringens C/D Dam möttes Jennie Ingemarsson/Anna Kronstrand och Sara Eskilsson/ Karolina Skog. Jennie och Anna vann efter en jämn match. Setsiffrorna skrevs till 7-6, 6-2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!