Flera vinnare var i en klass för sig

Fem finaler i Global Padel Tours ligaspel avgjordes hos Padelfour i Vimmerby i helgen. Fyra av dem vanns i klar stil, men i damklassen bjöds det på stor dramatik.

Stefan Lind och Johan Carlsson stod i en klass för sig i finalen av Elitklassen.

Stefan Lind och Johan Carlsson stod i en klass för sig i finalen av Elitklassen.

Foto: Magnus Strömsten

Padel2021-12-13 10:30

Johan Carlsson och Stefan Lind har varit lite i en klass för sig i Global Padel Tours ligaspel. I gruppspelet tappade de bara ett set på sex matcher och finalen mot Niclas Samuelsson och Ola Lindblom blev nästan en lika enkel match.

– Det var lite spänt i början. De tre första gemen gick till 40-lika, men sedan kom vi igång och det kändes bra, sa Stefan Lind.

undefined
Stefan Lind var på hugget i finalen.

Matchen slutade 6–3, 6–1.

– Det är svårt att hitta tillräckligt tufft motstånd lokalt så vi får fundera på att testa någon turnering på en större ort, sa Johan Carlsson.

undefined
Johan Carlsson spelade bra i finalen av Elitklassen.

I damernas elitklass bjöds det på desto mer dramatik. Frida Sethsson och Madeleine Carlsson hade tagit hem grundserien på 16 poäng före Alva Samuelsson och Ester Westerling som tog 12. I finalen fick Caroline Phalén hoppa in och ersätta Frida Sethsson och paret såg att gå mot en behändig seger efter 6–1 i första set. Samuelsson/Westerling vann andra set i tiebreak och i det avgörande kom Carlsson/Phalén tillbaka och vann med 7–5 och säkrade titeln.

undefined
Madeleine Carlsson och Caroline Phalén vann finalen mot Ester Westerling och Alva Samuelsson.

I herrar division 1 blev finalen en enkel match för Martin Lennström/Johan Lindell som vann med 6–1, 6–0 mot Jens Carlsson och Rickard Gustavsson. I division 2 orkade Henrik Pettersson och Henrik Pernius stå emot i ett set, men Martin Milton/Jimi Thörn vann matchen med 6–4, 6–0.

undefined
Conny Linder och Tobias Eriksson avancerade till division 2.

I division 3 hade Conny Linder och Tobias Eriksson dominerat stort i gruppspelet och höll för trycket i finalen. Joakim Jonsson och Tommy Stridell besegrades med 6–3, 6–1.

Martin Lennström och Johan Lindell vann sin final mot Jens Carlsson och Rickard Gustavsson.
Martin Lennström och Johan Lindell vann sin final mot Jens Carlsson och Rickard Gustavsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om