Så gick det för Vimmerbycyklisterna i Ränneslättsturen

Under söndagen arrangerades Ränneslättsturen 2017 i Eksjö. Regnet höll sig borta och det blev deltagarrekord med cirka 1260 anmälningar. 15 stycken av dem körde för Vimmerbyklubben CK Wimer.

Peter Tunek var en av cyklisterna från Vimmerby som tog en tur på Ränneslätt i söndags.

Peter Tunek var en av cyklisterna från Vimmerby som tog en tur på Ränneslätt i söndags.

Foto:

Övrig sport2017-07-04 05:15

En av cyklisterna som deltog från CK Wimer var Peter Tunek. Han tävlade i 78-kilometersklassen där det blev en 115:e plats:
– I efterhand kan jag säga att det gick hyfsat. Jag hade ingen toppendag formmässigt så jag fick kämpa ordentligt. Det flöt ändå på skapligt men det var inte det bästa lopp jag gjort genom tiderna om man säger så.

Vädermässigt var det perfekta förhållanden. Innan tävlingen var deltagarna och arrangörerna rädda för att det skulle komma mycket regn.

Men banan höll sig torr och banan var i toppklass.

Faktum var att det slogs banrekord hos eliten på både dam- och herrsidan. I Peter Tuneks klass tävlade även klubbkamraten David Landberg som slutade på en fin 70:e plats och körde bäst i CK Wimer.
– David hade en riktigt bra dag. Banan passar honom som handen i handsken, han är duktig när det är mycket stigningar.

Henric Blomberg körde även han bra för Wimer och var nöjd över sitt lopp. Stefan Gustafsson hade en tung dag och fick det jobbigt redan från början. I 41-kilometersklassen kom Anton Pettersson på en femteplats.
– Det var en jätterolig tävling med mycket folk. Det märks att det är en växande sport, avslutar Peter Tunek.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om