Över 65 deltagare i ungdomstävlingen

Under lördagen samlades runt 65 ungdomar för att spela den årliga zontävlingen i bordtennis som hålls i Silverdalens sporthall.

Spelsugna ungdomar lockades till Silverdalen och den årliga zontävlingen.

Spelsugna ungdomar lockades till Silverdalen och den årliga zontävlingen.

Foto: Haris Dreco

Bordtennis2019-12-14 17:01

Faggemåla BTK står värdar för zontävlingen i Silverdalen en gång om året och tävlingen är till för ungdomar mellan åtta och 15 år. Senast hade man runt 80 deltagare men den här gången var siffran lägre. Totalt var det ungefär 65 ungdomar som deltog i helgens tävling, men sporthallen i Silverdalen var ändå välbefolkad. Massvis av bordtennisbord var uppsatta och utspridda över hela hallen där det hela tiden var matcher igång. 
– Det var väldigt lyckat men tyvärr så var vi lite för lite folk, säger Sven-Åke Fredriksson, som är ordförande i Faggemåla BTK.

Sven-Åke Fredriksson förklarar vad som kan ligga bakom det förhållandevis låga deltagarantalet:
– Det var en annan klubb, Oskarshamns BTK, som hade anordnat en jultävling samtidigt, vilket så klart inte var bra för oss. Men annars har allt flutit på bra.

Tävlingen brukar alltid hållas runt jul, förutom förra gången då man var tvungna att flytta fram den till mars. 

Vinnarna i varje Pool: 
Pool 01) Elis Faggerud, Västerviks BTK, Pool 02) Theo Skogholt, Västerviks BTK, Pool 03) Emil Blom, Långemåla BTK, Pool 04) Oliver Hydvall, BTK Enig, Pool 05) Dennis Robertsson, Långemåla BTK, Pool 06) Elias Wahlgren, Kalmar BTK, Pool 07) Milo Rugland, Kalmar BTK, Pool 08) Fabian Ahnstedt, Södra Vi IF, Pool 09) Wilmer Dunge, Västerviks BTK, Pool 10) Kim Johansson, Södra Vi IF, Pool 11) Samuel Hansen, Faggemåla BTK, Pool 11B) Mahmoud Takrori, Faggemåla BTK.

Zontävlingen hölls i Silverdalens sporthall.
Zontävlingen hölls i Silverdalens sporthall.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!