Nästan 100 ungdomar deltog på lägret

Björkfors GoIF stod värdar för ett eftersäsongsläger för ungdomar under helgen som gick. "Vi tycker verkligen att det blev lyckat", säger Mattias Nilsson.

Ungdomar redo för att starta skogsbanan under lördagen.

Ungdomar redo för att starta skogsbanan under lördagen.

Foto: Privat

Orientering2019-11-18 18:00

Under helgen anordnade Björkfors GoIF tillsammans med Östergötlands Orienteringsförbund ett eftersäsongsläger i Rimforsa för ungdomar 11-16 år. Och orienteringslägret blev väldigt lyckat. Upp emot 100 ungdomar deltog och spenderade två dagar vid Liljeholmens Folkhögskola. Dagarna bestod bland annat av träningspass och aktiviteter.

Ungdomarna fick springa en bana ute i skogen på lördagen och en bana inne i Rimforsas samhälle på söndagen. 
– Vi tycker verkligen att det blev lyckat, säger Mattias Nilsson, som var en av banläggarna under lägret och som även är med i orienteringssektionen samt ungdomsledare i Björkfors GoIF. 

Nilsson berättar att det krävts mycket förberedelser inför lägret och att ett tio-tal ledare varit med och hjälpt till under lägret. 
– Det har varit planering under hela hösten eftersom man måste boka lokal så ungdomarna kan sova och fixa med mat och så vidare. Sedan handlar det även om att lägga banorna och planera kvällsaktiviteter, säger Nilsson.

Totalt var det, som tidigare nämnt, nästan 100 ungdomar som var med och de kom från elva olika klubbar.
– Deltagarantalet brukar oftast ligga ungefär där, kring 100, så det var det vi räknade med innan, menar Nilsson. 

Eftersäsongslägret anordnas varje år och det är förbundet som väljer vilken förening som ska få ha hand om det. Klubbarna får turas om att anordna det och det kan dröja ett tag till nästa gång GoIF får äran igen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!