Det våras för orienteringsklubben: "Hade 200 deltagare"

Våren är i starkt antågande och då passar Vimmerby OK på att förlänga sin satsning på Naturpasset där folk i alla åldrar kan prova att leta kontroller i skogen.

Vimmerby OK:s satsning på Naturpasset har fått fler att komma ut i naturen och prova på att orientera.

Vimmerby OK:s satsning på Naturpasset har fått fler att komma ut i naturen och prova på att orientera.

Foto: Magnus Strömsten

Orientering2021-03-27 21:00

Naturpasset är en gemensam satsning av Vimmerby kommun, Vimmerby Tillsammans och VOK. Den är inne på sin tredje omgång och klubbens eldsjäl Bertil Axelsson är nöjd med responsen.

– Första gången hade vi 200 deltagare som lämnade in sina stämplade kartor, andra gången 150 och den tredje har redan kommit upp över 100. Vi hade egentligen bara tänkt att köra mars månad ut, men med påskhelgen runt hörnet och vår i luften är säkert fler sugna på att komma ut och prova så banan kommer vara uppe under hela april troligen, säger Bertil Axelsson.

Banan innehåller 16 kontroller som är utspridda i VOK-skogen. Många har säkert nyttjat de traditionella motionsspåren tidigare i området, men det finns många stigar att utforska där banan är förlagd. Terrängen är kuperad bitvis, men lämpar sig ändå för de flesta åldrar.

– Det kan vara en bra inkörsport för att få fler att prova på orienteringen. Vi har fått en del respons från föräldrar som testat banan med sina barn och visat intresse för att börja träna. Med de restriktioner som råder ligger vi fortfarande lite lågt med sådana aktiviteter, men hoppas att det kan komma igång framöver, säger Bertil Axelsson.

VOK siktar även på att komma igång med interna tävlingar genom alliansen med grannklubbarna i Målilla och Hultsfred framöver där banor sätts upp veckovis så att man kan tävla under en längre tid.

– Vi hade 72 aktiva medlemmar som tävlade ifjol. Den äldsta är 94 år, säger Axelsson.

Naturpassets runda lämpar sig för deltagare i alla åldrar.
Naturpassets runda lämpar sig för deltagare i alla åldrar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!