Oklar framtid för Vimmerby IF-damerna

Vimmerby IF-damernas division två-serie är, precis som alla andra serier, uppskjuten. Hur man nu går till väga under våren vet man inte än. "Underlaget för en lokal träningsserie finns på herrsidan men tyvärr inte på damsidan", säger VIF:s David Lindgren.

"Vi måste ha matcher", menar VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

"Vi måste ha matcher", menar VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2020-03-30 16:00

Förra veckan kom beskedet från förbundshåll att tävlingssäsongen i fotboll skjuts upp. Istället finns det planer, från klubbarnas håll, på att dra igång en lokal träningsserie på herrsidan under våren för att hålla igång.

På damsidan är det däremot inte lika enkelt att få till en sådan träningsserie då det inte finns tillräckligt med damlag i kommunen. Vimmerby IF:s damer, som i år ska spela i division två, måste söka sig utanför kommungränserna för att hitta eventuella motståndare på samma nivå.
– Vi har inte fattat något beslut än men vi måste ha matcher för att hålla motivationen uppe. Vi kommer att träna på tills någon säger något annat, säger Vimmerby IF-tränaren Mikael Rinaldo.

David Lindgren, verksamhetsansvarig i Vimmerby IF:
– Underlaget för en lokal träningsserie finns på herrsidan men tyvärr inte på damsidan. Vi får titta på andra former av lösningar, säger han.
Är det aktuellt med att rent av ta ett uppehåll på några veckor istället?
– Det finns säkert några lag och föreningar som kommer att göra på det sättet. Men vi får sätta oss ned och se hur intresset ser ut för att bedriva en verksamhet med matcher.
När hoppas ni ha en plan färdig?
– Serien hade ändå inte dragit igång den här veckan. På så sätt är det inte jätteakut. Men det hade varit skönt att veta hur situationen blir så snart som möjligt, avslutar Lindgren.

Vimmerby IF:s David Lindgren.
Vimmerby IF:s David Lindgren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!