Dackarna hamnade i underläge med 4–2 direkt efter att Artur Czaja blivit utesluten i det första heatet då Dominik Kubera gick omkull.

Men hemmalaget vände genom en femetta i det andra heatet. Patryk Dudek vann före Frederik Jakobsen.

Därefter var det ett par jämna heat innan Dackarna gjorde ett ryck i heat 6 och heat 7. Två raka femettor innebar ledning med 27–15.

Vetlanda såg ut att kunna smyga sig tillbaka in i matchen genom två raka 4–2-segrar. BartoszZmarzlik var omutlig under kvällen och körde in flest poäng av alla, 16 stycken.

Men Dackarna ville annat. I heat 12 och heat 13 blev det återigen två raka femettor och seger var säkrad. Nu var det bara kampen om bonuspoängen som återstod.

Dackarna behövde vinna med mer än 10 poäng för att knipa den extra pinnen. Genom en femetta i sista heatet gjorde man också det.

Maciej Janowski och PiotrPawlicki fick avsluta en fantastisk kväll för Dackarna med ett ärevarv runt G&B Arena.

Extra glädjande för hemmalaget var att stjärnan Patryk Dudek var tillbaka i gammal fin form.

– Riktigt viktigt för mig och för grabbarna. Det betyder mycket, sa Patryk Dudek från innerplan när han fick supporterklubbens pris som bästa förare i hemmalaget.

Lagledaren Peter Karlsson fyllde i:

– Det här behövde vi verkligen. Jag är riktigt stolt över killarna. Vi bjöd på bra speedway, så det ska vi vara nöjda med.

Poängen i Dackarna:

Patryk Dudek: 12+1, Maciej Janowski: 11+2, PiotrPawlicki: 11+1, Oliver Berntzon: 9, Jacob Thorssell: 5+2, Frederik Jakobsen: 5+3 Artur Czaja: 1.

Publik: 3413.