Nyförvärvet: "Därför föll valet på VH"

Vimmerby Hockey gjorde klart med den poängstarke forwarden Jesper Norbäck under fredagen. Han kommer att ansluta till laget redan på måndag och debutera på onsdag borta mot Borås. "Det ska bli gött att få komma in direkt", säger han.

Grums IK:s Jesper Norbäck är klar för Vimmerby Hockey och debuterar på onsdag.

Grums IK:s Jesper Norbäck är klar för Vimmerby Hockey och debuterar på onsdag.

Foto: Emil Lundberg

Ishockey2020-02-15 19:45

Vimmerby Hockey gav sig ut på forwardsjakt innan övergångsfönstret stängde och värvade till slut Jesper Norbäck från Grums IK, som var lagets poängkung under säsongen. Nu ska han hjälpa VH i de kommande play-off-matcherna.
– Vimmerby har vunnit en massa på sistone och har bra flow. Jag pratade med tränarna och det kändes väldigt bra så det var därför valet föll på Vimmerby, säger Jesper Norbäck. 

Norbäck är född 1998 och har Färjestad BK som moderklubb. Han känner också två spelare i den nuvarande VH-truppen.
– Jag känner Herman (Johansson) och Oscar Gustavsson. Herman och jag spelade tillsammans i Färjestads J20 och Oscar och jag spelade tillsammans hela vägen fram till U16 i Färjestad, förklarar han.
Pratade du med dem innan du bestämde dig för VH?
– Ja, framförallt med Herman. Han sa att det var en skön grupp i Vimmerby och att det går väldigt bra för dem nu. Vimmerby är ju ett erkänt skickligt lag i den södra delen och även om det var lite struligt i början på säsongen så har de fått ordning på det nu.

Forwarden har gjort 82 poäng (31+51) på sina 76 spelade matcher i HockeyEttan. Han gjorde 16 poäng (8+8) i Allettan södra för Grums senast och står noterad för 42 poäng under säsongen i Grums, vilket gör honom till poängbäst i hela laget. Det är alltså en spelare som förväntas komma in och göra skillnad i VH direkt.
– Det har rullat på bra för mig den här säsongen och jag har spelat med bra spelare i Grums, så nu vill jag fortsätta så i Vimmerby också, säger nyförvärvet och beskriver sig själv som hockeyspelare:
– Jag är bra på skridskorna och har ett bra skott. Jag är väl ganska skicklig med pucken också och gillar att skapa saker. Sedan så jobbar jag givetvis hårt och kämpar för laget. 

21-åringen flyttar ned till Vimmerby direkt och gör sin första träning med laget på måndag. Sedan blir det debut, när VH möter Borås på bortaplan på onsdag. VH har som bekant redan säkrat seriesegern i vårserien och matchen har ingen större betydelse ur deras perspektiv.
– Det ska blir gött att få komma in direkt och ta en match så man får känna på det och komma in i laget. Matchen betyder ju inte så mycket egentligen så det är ingen större press på mig eller oss utan jag ska bara komma in och ha kul, avslutar Norbäck. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!