Nye VSGF-tränaren: "Vill spela offensivt"

Virserums SGF:s hockeylag går in i säsongen 20/21 med en ny huvudtränare i båset. Det är 28-årige Virserumsbon Wictor Holmberg som nu tar över huvudansvaret. "Vi kommer få ihop ett slagkraftigt lag", säger han.

Wictor Holmberg har huvudansvaret för Virserums SGF komande säsong.

Wictor Holmberg har huvudansvaret för Virserums SGF komande säsong.

Foto: Privat

Ishockey2020-04-05 16:27

Wictor Holmberg har nu fått sitt första jobb som huvudtränare för ett seniorlag i ishockey. Kommande säsong leder han Virserums SGF och han ser väldigt mycket fram emot att få sätta igång.
– Jag har pratat och lyssnat mycket med folk och fått uppfattningen att det är något bra på gång i klubben, säger Wictor Holmberg, som har ett förflutet i klubben som spelare.

Förra säsongen var han assiterande tränare i Boro/Vetlanda men blev kontaktad av VSGF och erbjuden huvudansvaret.
– Jag hade kontrakt med Boro/Vetlanda men när jag väl sedan började förhandla med VSGF så gick det fort, förklarar Holmberg.
Hur skulle du beskriva din ledarstil?
– Ganska modern, skulle jag säga. Jag är aktiv i båset och manar på spelarna och ibland kan det bli ganska hett. Men jag vill spela en offensiv hockey med mycket fart och rakt spel. Vi kommer även jobba med att ha ett stabilt försvarsspel.

Nu laddar han och VSGF för en ny säsong i division tre.
– Vi kommer få ihop ett slagkraftigt lag, det är jag övertygad om. Vi för en dialog med spelare och vi har redan förlängt med Tortensson (Karl) så det ser positivt ut.

Tomas Larsson, som förra säsongen var huvudtränare för Virserum, kommer att vara assisterande tränare till Holmberg.
– Jag känner Tomas sedan tidigare och vi vet var vi har varandra. Han känner alla spelare och har varit med i ledarstaben länge, vilket är väldigt bra, säger Holmberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!