Det var i den första perioden som Oskar Carlsson olyckligt fastnade med handen i sargen efter en tackling. Carlsson togs direkt av isen och fick köras till sjukhuset i Visby.

– Han fick en hård smäll på handen. De röntgade han på sjukhuset och det ser inte bra ut, säger Vimmerbys tränare Phil Horsky.

Bättre blev det inte för Vimmerby när Anton Carlsson tacklades tufft i den andra perioden. Carlsson blev liggande på isen ett bra tag innan han fick ledas ut i omklädningsrummet. Det mesta talar för en hjärnskakning på VH-forwarden.

– Symptomen visar på det ja. Han fick en riktigt hård smäll mot huvudet. Det här är i så fall inte hans första hjärnskakning så nu gäller det att vi tar det lugnt, menar Phil Horsky.

Det blev med andra ord en mycket dyrköpt seger för Vimmerby och ingen av varken Oskar eller Anton kommer kunna medverka i söndagens bortamatch mot Kristianstad.

Men utöver skadorna är Horsky mycket nöjd över insatsen.

– Verkligen, det var en kul vinst. Vi visar karaktär och spelade som ett lag i dag. Det var egentligen aldrig något snack om saken.

Det tuffa spelet från Visby/Roma tyckte han inte om.

– De spelade många gånger över gränsen. De skadade både oss och dem själva.

Vad säger du om Saku Salminens debut i VH-tröjan?

– Han levererade med precis vad vi trodde innan. Han bidrog med trygghet i mitten och var stark på tekningar och i boxen. Det gäller att ge han tid så att han kan växa in i det hela.