Nordströms skarpa kritik mot VH

Peter Nordström har uttalat sig om uppbrottet med Vimmerby Hockey. Och han är inte nöjd med hur klubben skötte situationen. "Det känns som att de har kört fulspel", säger han till Värmlands Folkblad.

Peter Nordström slutade i Vimmerby Hockey och är kritisk till hur klubben skötte situationen med honom.

Peter Nordström slutade i Vimmerby Hockey och är kritisk till hur klubben skötte situationen med honom.

Foto: Arkivbild

Ishockey2019-10-15 18:00

Det var i lördags, en stund innan matchen mot Tranås AIF, som Vimmerby Hockey gick ut med att huvudtränaren Peter Nordström lämnar sitt uppdrag. 

 – Det finns inte mycket mer att säga än att det är olyckligt på alla sätt och vis, sa sportchefen Morgan Persson om att tränaren slutade. 

I pressmeddelandet från Vimmerby Hockey stod det att beslutet var tagit i samråd mellan Peter Nordström och Vimmerby Hockey. Så här säger Peter Nordström om det i en intervju med Värmlands folkblad:

 – Jag blev nöjd med hur det löste sig. På det sättet sker det i samråd, speciellt eftersom jag får fullt betalt resten av kontraktstiden. Jag ville egentligen vara kvar, men inte om sportchefen också skulle vara det. De valde honom. 

Tränaren berättar för tidningen att han mått dåligt över situationen i Vimmerby och tycker det är skönt att det är över. 

 – Jag mår riktigt bra, det är så jävla skönt att det här är över och jag är överlycklig över att vara hemma och slippa allt negativt som har varit. Jag har inte varit en bra tränare de senaste veckorna, inte haft energin som jag vill. Jag har sovit dåligt, funderat och haft ett tryck över bröstet, säger Nordström.

I intervjun riktar Peter Nordström kritik mot sportchefen Morgan Persson och klubben. 

 – Allt var fel från första veckan vi hade gått på is. Jag vet vad en tränare ska göra och vad en sportchef ska göra, men det vet tydligen inte han (Morgan Persson). Han lade sig i allt och gnällde över det mesta. Jag vet inte om de gjorde totalfel i scoutingen när de anställde mig, men de borde ha vetat vad de skulle få, säger Peter Nordström till Värmlands folkblad. 

Peter Nordström hävdar att Vimmerby redan innan han slutade började fundera på en ny tränare. 

 – Jag fick veta redan för två veckor sedan att de jobbade på att få in Phil, av folk runt i Hockeysverige som jag inte har någon relation med sedan tidigare. Då kände jag att det blev ohållbart. Det känns som att de har kört fulspel, att de ville knäcka mig och hoppades att jag skulle säga upp mig självmant. 

Vi har pratat med Morgan Persson, sportchef i Vimmerby Hockey, för en kommentar om Nordströms kritik. Han säger så här: 

 – Jag har inga kommentarer gällande det just nu. Vi kommer med ett uttalande från klubben under onsdagen. Där kommer både jag och Marcus (Samuelsson, ordförande) att uttala oss. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!