Nordström nöjd: "En bra bortamatch"

Vimmerby Hockey tog sin andra raka seger när Hanhals besegrades med 3-2. VH var klassen bättre första halvan och var på väg mot en komfortabel seger. Sedan hände något och till slut blev det stor dramatik.

Peter Nordström var nöjd när Vimmerby tog andra raka trepoängaren i serien.

Ishockey2019-10-02 22:55

Stärkta av storsegern mot Tyringe, tog Vimmerby Hockey kommandot om matchen borta mot Hanhals. När  VH drev upp tempot så hängde inte Kungsbackalaget med i svängarna. Hanhals hade det tufft mot Vimmerbys förstakedja - och snabbe finnen Niklas Salo.

–  Jag tycker att vi gör det bra första perioden och i början av den andra, säger tränaren Peter Nordström.

VH tog ledningen drygt halvvägs in i den första perioden. Jesper Bärgård styrde in ett skott, där Oskar Carlsson och Jakob Karlsson assisterade. Målet kom tämligen omgående i powerplay.

Även 0-2 kom i samma spelform. Och då gick det ännu snabbare. Det färska nyförvärvet Niklas Salo höll sig framme och prickade in tvåan, blott åtta sekunder före periodvilan.

Ett segt Hanhals hade det sannerligen tufft. De var oftast tvåa på puckarna och slarvade rejält.

Känslan var att Vimmerby skulle rinna iväg i målprotokollet och vinna med stora siffror. Men icke.

Hemmalaget höjde sig rejält efterhand, samtidigt som VH tappade sitt momentum och övertag. Frölundalånet Jesper Emanuelsson bröt in från vänster och reducerade till 1-2 efter halva matchen. Resterande del av perioden handlade det mycket om Hanhals, som fick energi. I det läget visade VH-målvakten Tomas Rydén hur duktig han är.

I tredje kändes det som att Vimmerby kontrollerade sin ledning, dock utan att spela särskilt bra. När så Anton Carlsson styrde in 1-3 så var det nog många som trodde att trepoängaren var i hamn. Hanhals fick dock till en reducering och slutminuterna bjöd på dramatik.

Till slut stod VH som segrare.

–  Jätteskönt att ta andra raka segern. Det var en lång bortamatch och vi åkte inte hit för att bjuda på något skönspel. Vi var här för att vinna, säger Nordström.

Han var nöjd med genomförandet av matchen.

–  På de stora hela var det bra, men vi bjuder dem på lite för många chanser. Det är väl det. Sedan blir killarna lite frustrerade ibland när vi tvingas spela mycket försvarsspel, men det måste vi lära oss.

Ni tycktes ha full koll på matchen och hade ett klart grepp. Sedan tappade ni. Vad var det som hände?

–  Det är klart att det satte sig lite i huvudena när de fick in sin reducering, samtidigt som inte vi fick utdelning på alla våra chanser. Men vi redde ut det. Vi får inte glömma att Hanhals har många duktiga spelare.

Nu har Vimmerby sex poäng och är på väg uppåt i tabellen.