För 18:e gången ställde sig André Myhrer i startblocket i Kitzbühel. Svensken hade aldrig vunnit, eller varit på pallen, i den österrikiska backen – och nådde ingen topplacering den här gången heller. Myhrer fick inte ens köra andra åket efter att ha hamnat utanför topp-30 i det första åket, precis som landsmannen Kristoffer Jakobsen.

Fortsatt svårt i Kitzbühel, sade Myhrer i SVT.
Jag har dålig fart under "laggen", jag kommer inte riktigt igång och sitter fast i snön, vilket varit problemet den senaste tiden. Det är tråkigt, jag är besviken, det är synd att vara så långt borta och inte var med i matchen.

Myhrer slutade på plats 40 i det första åket, 1,81 sekunder bakom norrmannen Lucas Braathen som överraskande tog ledningen efter ett kanonåk från startnummer 34.

19-åringen, som aldrig varit på pallen i någon disciplin i världscupen och som bäst varit sexa i slalom tidigare, lyckades inte hålla undan för konkurrenterna i det andra åket och slutade fyra.

I stället var det schweizaren Daniel Yule som tog sin tredje seger för säsongen. För segern får han 100 000 euro, motsvarande drygt en miljon kronor vilket är rekord för ett enskilt alpint race enligt Internationella skidförbundet, Fis.