VMS Elit tog revansch

Tätt, spännande och knallhårt enda in i det sista. Publiken på Målilla Motorstadion fick verkligen valuta för pengarna. Tyvärr för den stora hemmapubliken blev det förlust för Luxo Stars med 49-47.

Krasch. Matchens tredje heat slutade med kraftig vurpa efter att Hans Andersen rammat Krzystof Cegielski och Wieslav Jagus. Cegielski och Jagus reste sig och fick revansch i seger för VMS med 49-47.

Krasch. Matchens tredje heat slutade med kraftig vurpa efter att Hans Andersen rammat Krzystof Cegielski och Wieslav Jagus. Cegielski och Jagus reste sig och fick revansch i seger för VMS med 49-47.

Foto:

Motorsport2003-05-07 07:54

Precis som i mötet i Vetlanda blev det högdramatiskt när Luxo Stars och Vetlanda MS drabbade samman i elitserien. Lagen följdes åt hela matchen och det var först i nomineringsheaten som avgörandet föll. Och det var nykomlingarna VMS Elit som drog det längsta strået. Ställningen var oavgjord inför det första nomineringsheatet, där gästernas Krysztof Ceglieski och Wieslav Jagus visade sig vara starkare än Luxo Stars Sebastian Ulamek och Hans N Andersen. VMS vann heatet med 4-2 och skaffade sig därmed en ledning inför det sista heatet. Att Mikael Max vann det heatet klart spelade ingen roll eftersom Stefan Andersson tvingades bryta. Rune Holta och Lukas Dryml kunde ta
en enkel trepoängare och därmed fixa segern till Vetlanda. Bonuspoängen gick dock till Luxo Stars.
Vetlandaledaren Bosse Wirebrand var lycklig efteråt och sprang omkring och kramade alla VMS:are han såg:
- Det här är så jäkla skönt?det går inte att beskriva mina känslor just nu. Det här var så otroligt viktigt för oss. Det är inte klokt egentligen. Att vi har kunnat skapa en sån fantatiskt lagkänsla på sån här kort tid. Och Rune Holta är enorm som lagkapten. Vilken kille?
Wirebrand ville ta hela världen i sin famn. Att segern var betydelsefull gick inte att ta miste på.
Mindre glada var förstås Luxo:s förare och ledare:
- Det här var inte vad vi räknat med. Vi hade överlag lite för dåliga starter och några killar tar lite för skralt med poäng, säger lagledaren Jon Lindberg.
Han tänkte närmast på Dean Barker och Hans N Andersen, som visserligen hade en del otur den här kvällen.
Bäst i Luxo var Mikael Max som körde ihop 13 poäng. I Vetlanda var toppkvartetten Rune Holta, Krzystof Cegielski, Lukas Dryml och Wieslav Jagus poängbäst och dominerande. Hemmalaget får ta nya tag i nästa match som också körs hemma, då kommer Valsarna på besök. Då krävs det att Hans Andersen och Dean Barker har ordning på grejerna. Positivt var publiksiffran, 4 193 personer. Omgångens högsta siffra. Det är drag runt speedwayen i Småland. Just nu kanske mest i Vetlanda!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om