Albin var nära att sluta med rally – då kom vändningen

När Albin Nordh körde i diket och drömmen om den första SM-medaljen försvann var det nära att Ydreföraren slutade med rally. "Jag var väldigt less på det".

Albin Nordh ser fram emot en ny säsong i rallybilen. Nu i nytt team.

Albin Nordh ser fram emot en ny säsong i rallybilen. Nu i nytt team.

Foto: Rebecca Candevi

Motorsport2021-12-21 20:00

Men nu, när SM-säsongen snart startar, sitter han bakom ratten igen. Redo att jaga den första SM-medaljen, den han hade i ett gott grepp i sista tävlingen, fram tills han gjorde ett misstag och körde av vägen.

– Medaljen ska hem. Jag har jagat den tillräckligt länge, nu får det räcka.

Han säger att tankarna på rally var rätt så mörka efter finalen. Så pass att han ett tag funderade över sin satsning.

– Jag var väldigt less på det. Det är oerhört mycket som ska fixas för att få ihop en säsong och efter finalen hade jag ingen lust med någonting. 

Men sen kom ett samtal från de som driver Team Nybe, ett rallyteam med bas i Småland. De erbjöd Albin en plats i gänget, som bland annat profilen Jonas Kruse ingår i.

– Det här känns oerhört. Det ger mig möjlighet att fokusera ännu mer på bara körningen, jag behöver inte lägga lika mycket fokus på andra saker utanför tävlandet, det hjälper de till med. Plus att vi i teamet kommer utbyta värdefulla erfarenheter och tips med varandra.

Den första SM-deltävlingen går om bara några veckor, ända uppe i Boden. Då kommer dessutom Albin och nye kartläsaren Alexander Glavsjö få köra teamets egen Ford Fiesta R4, då hans egen bil inte är redo.

– Jag är oerhört laddad och vi siktar självklart på seger i premiären.

Rally-SM 2022

7-8 januari, North Rally i Boden. 26-28 maj, Sydsvenska rallyt. 10-11 juni, Rally Arvika. 12-13 augusti Nattkröken, Fagersta. 2-3 september, Västrallyt, Trollhättan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om