De vann Gotland Grand National 2021 – Bengtsson fyra

Mikael Persson, tävlandes för Karlskoga EK, försvarade sin seger från förra årets GGN och tog en överlägsen seger i Gotland Grand National 2021. På damsidan blev det seger för debutanten Matilda Huss. För Vimmerbys hopp, Filip Bengtsson, slutade det med en fjärdeplats.

Mikael Persson tog hem segern i GGN 2021.

Motorsport2021-10-30 17:13

I debuten, 2019, vann han. Förra året kunde Filip Bengtsson inte försvara sin titel då han var skadad. Nu fanns förhoppningar om att vinna igen. Förberedelserna var bra och kroppen hade återhämtat sig efter skador han ådrog sig i en krasch i mitten av augusti.

Någon ny triumf blev det aldrig för VMS-åkaren, som ändå hängde på i toppen.

undefined
Filip Bengtsson kom fyra i GGN.

Nu blev det aldrig någon större dramatik gällande segern i herrklassen på året GGN. Fjolårssegraren Mikael Persson från Karlskoga EK tog ledningen under första varvet och släppte sedan aldrig ifrån sig initiativet. I mål var han 3,45 minuter före Albin Elowson, tävlandes för FMCK Skövde.

– Fy fasen vad skönt, det är obeskrivligt. Jag gick all in i idag och litade på att jag gjort jobbet, och det räckte ju verkligen. Jag är sjukt jäkla nöjd, säger Mikael Persson i vinnarintervjun i SVT efter målgång.

På tredje plats kom Rikard Hansson, Tibro MK, 5,25 efter segrande Mikael Persson. Där sedan Filip Bengtsson följde, sju minuter efter vinnaren. Vimmerbyföraren Kalle Svensson kom på 24:e plats.

På damsidan blev det seger för Matilda Huss, tävlandes för Uppsala MK. Det var hennes första start i Gotland Grand National, vilket dock inte verkade påverka henne nämnvärt. Även hon tog tidigt ledningen i loppet, och släppte den sedan aldrig ifrån sig. I mål var hon 2 minuter och 8 sekunder före Sandra Karlsson från MCK Hallandia.

undefined
Matilda Huss, Uppsala MK, tog hem damernas elitklass i GGN 2021.

– Det gick riktigt bra det här. Det känns jättebra, säger hon till SVT efter målgång.

Under fredagen placerade sig Vimmerbyföraren Jonas Blom högt i motion +50. Han kom fyra, tolv minuter bakom segraren Mats Nilsson,

Så gick det för de lokala förarna i GGN:

Elit: 4) Filip Bengtsson, Vimmerby MS, 24) Kalle Svensson, VMS.

Motion 15-29 år: 6) Rasmus Sandsborg, VMS, 14) Erik Svensson, Målilla MK, 40) Robin Stjernström, VMS, 157) Olle Freedeke Samuelsson, VMS.

Motion 30-39 år: 47) Oskar Andersson, VMS, 57) Sebastian Karlsson, VMS, 145) Lukas Jälmestedt, MMK.

Motion 40-49 år: 19) Niklas Fransson, VMS, 440) Niklas Wallerman, VMS.

Motion 50-59 år: 4) Jonas Blom, VMS, 42) Roger Ottosson, VMS, 157) Ulf Svensson, VMS.

Motion 60–: 16) Håkan Nilsson, VMS.

Klass 2 pojkar: 9) Hugo Svensson, VMS.

Veteran 1975-1985: 12) Rickard Sundström, VMS.

Matilda Huss tog hem segern i GGN på sitt allra första försök.