Lejonen starkast i Smålandsderbyt mot Dackarna

Smålandsderby och toppmöte i elitserien. Då vände Lejonen och vann borta mot Dackarna med 50–40 – efter imponerande körning av en polsk-dansk duo. Gislavedsklubben är därmed fortsatt i toppen av tabellen.

Motorcykelsport2020-08-25 21:30

Serieledande Lejonen visade att förlusten senast mot Indianerna (43–47) bara var en tillfällig plump i protokollet.

I tisdagens Smålandsderby borta mot guldfavoriten Dackarna tog Gislavedsklubben en imponerande seger med 50–40.

Men det kunde ha börjat bättre för bortalaget.

Tabelltrean Dackarna var nämligen laget som inledde piggast och kunde – bland annat efter stark körning av nyblivne GP-föraren Oliver Berntzon (totalt 11 poäng för kvällen) – gå upp i en sexpoängsledning efter fyra heat.

Lejonen skulle dock resa sig, komma i kapp – och rycka ifrån.

Framför allt anförda av dansken Nikolai Klindtoch polske Kacper Woryna (13 poäng var i matchen) drygade man ut avståndet till Dackarna och kunde till sist vinna med en bekväm tiopoängsmarginal.

Fem omgångar in i säsongen toppar Lejonen alltjämt elitserien tillsammans med Rospiggarna som även de tog årets fjärde seger. Borta mot Piraterna vann Hallstaviklaget med 47–43, och bortaseger blev det även i Kumla där Indianerna föll mot Västervik med 44–46.

Samtidigt i Avesta gick det inte att skilja lagen åt när Masarna gick en oavgjord batalj mot Vetlanda i en match som slutade 45–45.

Fakta: Resultat, elitserien i speedway

Piraterna–Rospiggarna 43–47.

Masarna–Vetlanda 45–45.

Indianerna–Västervik 44–46.

Dackarna–Lejonen 40–50.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!