Josefine på språng – i lastbilen och på crosshojen

Hon satsar på att bli en av de tio bästa i landet. Vad är det då som krävs för att uppnå sitt mål? Två bra prestationer i de kommande SM-deltävlingarna. Först ut är den i Enköping, som körs nu i helgen. "Jag hade höga förväntningar på den här säsongen", säger crossföraren Josefine Berglund från Vimmerby.

Josefine Berglund berättar om hur tufft det kan bli att få ihop schemat.

Josefine Berglund berättar om hur tufft det kan bli att få ihop schemat.

Foto: Magnus Strömsten

Motorcykelsport2023-07-31 17:47

Men...resultaten har inte riktigt motsvarat de förväntningarna. 

– Det är svårt att hinna med all träning när mitt yrke är så tidskrävande, säger Josefine Berglund.

Till vardags är hon lastbilschaufför och det är inte alltid helt enkelt att kombinera det med en satsning som crossförare. 

Trots att det kanske inte blir så många träningstimmar på hojen som hon önskat, så håller hon ändå igång fysträningen på annat sätt. 

Vilket kommer behövas. Detta om hon ska kunna uppnå sitt nya mål – att bli topp tio i SM. Innan säsongen hade hon nämligen ett ännu högre mål. 

– Man kan säga att jag har varit tvungen att byta fokus de senaste veckorna. Såklart kommer jag fortfarande ha förväntningar på mig själv men inte lika höga som innan. Jag känner helt enkelt att jag inte haft den tid som krävts. 

Josefine ligger just nu på en tolfteplats och har goda möjligheter att ta en ännu bättre placering inför de sista deltävlingarna i Enköping, Anderslöv och Finspång. 

Vad tror du kommer att krävas från dig för att nå ditt mål som topp tio i landet?

– Det gäller att jag behåller mitt fokus och fortsätter träna hårt inför de sista tävlingarna. Träningen utanför crossåkandet kommer vara minst lika viktig som den på banan.

Josefine på sin cross under en träning.
Josefine på sin cross under en träning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!