Starkt resultat trots tuffa förutsÀttningar

NÀr MÄlilla MK höll Ärsmöte förra veckan redovisades ett plusresultat pÄ en halv miljon kronor. "Det fÄr vi vara vÀldigt nöjda med under de förutsÀttningar som rÄdde", sÀger ordförande Tomas Karlsson.

Tomas Karlsson fick förnyat förtroende som ordförande för MÄlilla MK.

Tomas Karlsson fick förnyat förtroende som ordförande för MÄlilla MK.

Foto: Torbjörn Allvin

Motor2022-03-15 19:00

2021 blev ett succéÄr för klubben med SM-guld för Dackarna. PublikmÀssigt rÄdde begrÀnsningar i början av sÀsongen, och Àven att de lÀttades under sommaren och hösten, sjönk publiksnittet frÄn 2700 innan Ären med corona till drygt 1000.

– Det Ă€r intĂ€kter pĂ„ runt en miljon kronor som vi tappar bara dĂ€r. Med tanke pĂ„ det sĂ„ fĂ„r vi vara nöjda med att kunna redovisa ett plusresultat pĂ„ runt 500 000 kronor för 2021.

Hur lyckades ni med det?

– Mycket tack vare ett starkt stöd frĂ„n vĂ„ra sponsorer. Utan dem hade det aldrig gĂ„tt.

Utmaningen för klubben till kommande sÀsong blir att fÄ tillbaka publiken till arenan.

– Det finns ingen knapp man kan trycka pĂ„ och bara lösa den frĂ„gan. Vi mĂ„ste jobba hĂ„rt pĂ„ det och har en del projekt pĂ„ gĂ„ng pĂ„ arenan. Bland annat bygger vi upp ett bar- och restaurangomrĂ„de pĂ„ publikplats för att förhöja upplevelsen och standarden dĂ€r.

PÄ Ärsmötet skedde en Àndring i styrelsen. Tommy Johansson avgick och ersattes av Veronica Lindkvist.

– Tommy har varit med i Ă„tta Ă„r och valde att tacka för sig. Veronica Lindkvist tog klivet upp frĂ„n suppleant till ordinarie ledamot. Förhoppningen Ă€r att vi kan fĂ„ in fler kvinnor i styrelsen framöver.

Styrelsen bestÄr av: Tomas Karlsson, Anders Dahlström, Jon Lindberg, Linus Johansson, Lars Olofsson, Peter Samuelsson och Veronica Lindkvist. Jan-Olov Johansson valdes in som suppleant.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!