Därför tvingas klubben till drastisk åtgärd

Som så många andra företag och föreningar är det nu Vimmerby MS tur. Motorklubben korttidspermitterar sina anställda. "Vi tappar alla våra inkomster från tävlingarna", säger ordföranden Roger Karlsson.

Roger Karlsson, ordförande i Vimmerby MS.

Roger Karlsson, ordförande i Vimmerby MS.

Foto: Morgan Karlsson

Motor2020-04-20 12:41

Korttidspermitteringarna berör två anställda, en person på kansliet och en vaktmästare. 

– Vi har valt att permittera på 60 procent. Som det är nu tror jag det ligger till 31 juli i ett första skede. Vi har också pratat om att eventuellt utöka till 80 procent längre fram, men det beror helt och hållet på vad som händer, säger Roger Karlsson och fortsätter:

– Om saker och ting skulle förändras tar det sju dagar att avbryta permitteringarna. 

Anledningen till klubbens åtgärder är förstås kopplat till ekonomin. 

– Förutom ett grund- och skötselbidrag klarar vi oss själva. Våra intäkter kommer från tävlingarna och som är läget är nu så får vi inga inkomster från dem. Vi har ställt in två folkracetävlingar (Påskracet och Åsa Nisse-racet) och även Smålandscupen i enduro. 

Är det något nytt angående Semesterracet i juli?

– Nej, egentligen inte. Vi kommer ta ett definitivt beslut i slutet av maj. Det finns en stor ovisshet. För att vi ska kunna genomföra tävlingen så krävs det att det lättas på restriktionerna och det vet vi inte om det blir så. 

Hur hinner ni med allt som måste göras när de anställda jobbar färre timmar?

– En betydande del i deras arbetsuppgifter kretsar till tävlingar – och vi har ju inga nu. Sedan finns det såklart mycket annat att göra, som underhåll av byggnader. Men det får vi dra ner på nu. 

Vimmerby MS har ställt in flera tävlingar under våren.
Vimmerby MS har ställt in flera tävlingar under våren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!