Succé för SM-tävlingen i Vimmerby: "Vi är helnöjda"

Vimmerby MS var helnöjda med SM-tävlingen som man fick arrangera i helgen – trots att åskådarantalet var begränsat. "Vi har bara fått positiv respons", säger VMS-ordföranden Roger Karlsson.

Roger Karlsson, ordförande i Vimmerby MS, kan konstatera att SM-tävlingen i Gnagaredalen blev väldigt lyckad.

Roger Karlsson, ordförande i Vimmerby MS, kan konstatera att SM-tävlingen i Gnagaredalen blev väldigt lyckad.

Foto: Haris Dreco

Motocross2021-09-12 12:30

Vimmerby MS fick äran att hålla i den allra sista deltävlingen av årets motocross-SM. Och intresset var stort redan på förhand. 

– Tyvärr fick vi inte ta in så mycket publik som vi egentligen hade velat. Nu fick vi ha 600 åskådare och det var slutsålt. Vi fick säga ifrån till flera hundra personer som ville ha biljetter, förklarar Roger Karlsson, ordförande i Vimmerby MS.

Faktum är att det var 15 år sedan klubben arrangerade en så stor tävling inom motocross. Men att det skulle vara ringrostigt och ovant märktes inte av. Allt var på plats och flöt på under hela dagen. 

– Vi är helnöjda med arrangemanget och har bara fått positiv respons, både från förbundet och från förarna. För att sammanfatta det så kan man säga att alla är nöjda och att det blev väldigt lyckat, menar Karlsson. 

Kan det här innebära att klubben får arrangera fler SM-tävlingar framöver? Det är inte omöjligt. 

– Vi har fått önskemål om att arrangera någon mer statustävling nästa år, men vi måste smälta det här först innan vi tar några beslut. Det är medlemmarna och de som jobbar inom motocross-sektionen som får styra det. Jag personligen skulle bli jätteglad om det skulle bli av igen, säger ordföranden. 

En otäck händelse som inträffade var att Anton Gole från Tibro MK kraschade i det första heatet av MX1 och fick föras till sjukhus. 

– Jag vet inte mer än att han skadade ett knä och fick smärtstillande, säger Roger Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!