SM-förarna tränade i Vimmerby: "Banan är klockren"

Den 11 september avslutas SM-serien i motocross – i Vimmerby. Men redan den här onsdagen fick förarna känna på banan i Gnagaredalen. "Den är lite lurig", säger hemmahoppet Josefine Berglund om banan.

Albin Gerhardsson tar sig an det stora platåhoppet i slutet av banan.

Albin Gerhardsson tar sig an det stora platåhoppet i slutet av banan.

Foto: Magnus Strömsten

Motocross2021-08-25 17:30

Det var länge osäkert om och hur SM-serien i motocross skulle kunna genomföras den här säsongen. I april kunde dock startskottet gå, när den första och andra deltävlingen avgjordes i Landskrona. Sedan dess har det rullat på med deltävlingar i bland annat Uddevalla och Tibro. 

Den 5 september körs den näst sista deltävlingen, i Kristianstad. En vecka senare avslutas hela SM-serien i Vimmerby. 

På onsdagen hölls en träning för SM-förarna som ville testa sina maskiner på banan i Gnagaredalen. En som var på plats var Vimmerby MS-föraren Josefine Berglund. Hon ligger på 18:e plats i klassen MX-Women.

undefined
Hemmahoppet Josefine Berglund tränade inför SM.

– Det känns bra än så länge. Banan är visserligen lite lurig, eftersom det har kommit så mycket regn. Det är ganska halt och man får inte lita på materialet alldeles för mycket, säger hon. 

Albin Gerhardsson från Hallsbergs MK leder för tillfället sin MX2-klass. Han har precis avslutat ett av sina träningspass när Sporten är på besök.

undefined
Albin Gerhardsson från Hallsbergs MK leder SM2-klassen.

– Banan är klockren, måste jag säga. Det var perfekt med lite regn innan. Jag tycker att banan här i Vimmerby är jätterolig och frän. Det är mycket upp och ner och det går fort, säger Gerhardsson, som haft en tuff sommar:

– Jag drog av det inre ledbandet i somras, så jag har varit borta i två månader. Men nu känns det bra och jag ser fram emot de kommande tävlingarna.

Vimmerby MS arrangerar den sista SM-deltävlingen i motocross i den 11 september.
Vimmerby MS arrangerar den sista SM-deltävlingen i motocross i den 11 september.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!