Mästare i överlägsen stil – vann 19 av 20 heat

Seger i 19 av 20 heat. Snacka om att Filip Bengtsson har dominerat MX2-klassen på SM i motocross i år och tog guldet välförtjänt. "Det gick bättre än planerat", säger han.

Filip Bengtsson körde hem SM-guldet i överlägsen stil

Filip Bengtsson körde hem SM-guldet i överlägsen stil

Foto: Peter Jigerstrom

Motocross2023-09-13 06:30

Vimmerby MS-föraren Filip Bengtsson har en diger meritlista inom motocrossen, men har på senare år fokuserat mest på enduro istället. Efter att ha störts av skador har han inte kunnat tävla i så stor utsträckning i den grenen. Under våren bestämde han sig för att ta fram crosscykeln igen. 

Ett beslut han inte haft anledning att ångra.

"Egentligen är jag inte mycket för comebacker, men efter några riktigt tuffa säsonger, kände jag att suget efter crossbanan kom tillbaka. Planen var egentligen bara att försöka komma i form till premiären på Saxtorp. Det gick bättre än planerat och jag trivdes så sjukt bra på min KTM 250sx. Efter det bestämde vi oss för att bara gasa på och gå all-in resten av säsongen också", skriver Bengtsson på sociala medier.

I helgen avslutades SM-serien i cross i Finspång med dubbla tävlingar. Bengtsson visade sin klass genom att vinna samtliga fyra heat i helgen och ta 493 poäng av maximala 500 i SM-serien totalt.

"Med 19 av 20 heatvinster senare kan jag blicka tillbaka på min kanske bästa SM-säsong hittills", skriver Bengtsson som även riktar ett stort tack till Oscar Blom och resten av teamet som haft cykeln i topptrim inför varke race.

Om en månad avrundar Bengtsson säsongen på motocrossen med att köra lag-VM för Sverige i Frankrike. Sedan är hans plan att köra Gotland Grand Nation och möjligen Novemberkåsan på hemmaplan.

Filip Bengtsson motocross
Filip Bengtsson motocross
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!