Lyckad helg för Josefine – tog nya SM-poäng

Det blev nya SM-poäng för Josefine Berglund i helgen. Motocrosstjejen från Vimmerby gjorde en stark helg i Tibro och är nöjd med sin körning. "Det är framför allt lördagen jag är fruktansvärt nöjd med", säger hon.

Josefine Berglund körde SM i motocross i Tibro och fick med sig nya SM-poäng hem.

Josefine Berglund körde SM i motocross i Tibro och fick med sig nya SM-poäng hem.

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Motocross2021-06-08 15:30

Fyra deltävlingar hade redan körts i motocross-SM. Under helgen var det dags för två nya, den här gången i Tibro. Josefine Berglund fanns givetvis med i klassen MX-Women och siktade på nya poäng. 

Och poäng blev det. På lördagen blev det totalt elva, efter att Vimmerby MS-föraren plockat sex poäng i det första heatet och fem i det andra. 

– Det kändes jättebra och jag fick in ett bra flyt. Man var lite nervös i början och kom in i det lite fel, speciellt eftersom det var så varmt. Det var ganska svårt att slappna av. Men jag satte en okej tid i kvalet och kände verkligen att jag kunde vara med bland de tio bästa om jag bara försökte ordentligt, säger Josefine Berglund och fortsätter:

– Första heatet gick jättebra och jag fick en kanonstart. Samtidigt trivdes jag på den banan eftersom den påminner mycket om banan i Vimmerby, underlagsmässigt. Den var mjuk till en början, men ju mer man körde desto hårdare blev den, precis som i Vimmerby.

Berglund slutade nia i det första heatet och elva i det andra på lördagen. På söndagen fick hon dock en tuffare start. 

– Jag fick punktering i det första heatet. Jag låg på åttonde plats, men kände att det bara small till. Jag föll ifrån sen när jag väl fick punka. Då valde vi att avbryta med tre varv kvar för att inte köra sönder hela fälgen, förklarar hon. 

Och i det andra heatet kom hon in på en 17:e plats och blev utan poäng. Men 18-åringen kan trots det se tillbaka på en lyckad helg. 

– Ja, det är framför allt lördagen jag är fruktansvärt nöjd med. Nu har jag fått svart på vitt att jag kan vara med bland topp tio, så länge jag har turen och huvudet med mig. Jag är verkligen nöjd.

undefined
Josefine Berglund.

När vi summerar de sex deltävlingarna som körts ligger Berglund på 16:e plats i totalen, med 24 inkörda SM-poäng. Hon har samma poäng som Tindra Johansson på plats 15, och tio poäng upp till Emelie Andersson på 14:e plats.

Leder gör Sara Andersen, på 237 poäng. 

Nästa deltävling i SM-serien är först i augusti. Vad Josefine Berglund ska göra tills dess återstår att se.

– Vi ska försöka hitta lite andra tävlingar där jag kan köra. Ett alternativ är att köra några tävlingar med killar, för att få upp farten och bli lite tuffare. Man får ta det som ett träningsmoment.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!