Eldsjälen om mötesplatsen: "Jag blir nästan tårögd"

Påskafton. I corona-tider. Varför inte köra ett givande hiit-pass på det nya, fina utegymmet i Storebro? Visst, runt 30 taggade motionärer tog sig an utmaningen med liv och lust. "Kul med så mycket folk", sa ledaren Fredrik Arvidsson.

Här jobbas det hårt med armarna. Tufft värre.

Här jobbas det hårt med armarna. Tufft värre.

Foto: Torbjörn Allvin

Motion & hälsa2020-04-11 18:15

Solen sken från klarblå himmel. Med andra ord ett perfekt läge att luta sig bakåt, njuta och känna den värmande vårsolen i ansiktet. För vissa, kanske – men inte för alla. 

För de som lockades av ett träningspass vid mötesplats Bruksvallen var det hårt jobb som gällde. I en timme. 

Och de fick göra det på en anläggning, som på kort tid blivit som ett... ja, andra hem för vissa. 

– Det är otroligt så bra det har blivit, säger Andreas Linder och pustar ut vid en kort paus under hiit-passet. 

Han säger också:

– Det har blivit en plats att hänga på. Man kan åka hit och spontanumgås med andra och med familjen. Det har hänt mycket, bara på ett år. 

Med dunka-dunka-musik i bakgrunden och med 25-sekunders intervaller mellan övningarna, växlade utövarna mellan de olika stationerna. Och det finns många att välja mellan. 

– Vi är jättenöjda. Det är pensionärsgruppen som byggt det här. Det är fantastiskt, säger Fredrik Arvidsson och blickar ut över utegymmet. 

Hur många olika stationer finns det?

– Det är tolv byggda stationer och sedan finns det flera andra utöver det. 

Det är full fart överallt den här påskaftonen, när vi är på besök. Och ålderskillnaden mellan den yngsta och den äldsta är stor. 

– Det är så himla kul och inte minst en sån här dag, med sånt här fint väder, säger Cecilia Brink, som också är ledare. 

Ove Olsson var en av många som var på plats. Han gick omkring och myste i solgasset. 

– Det är nästan så att jag blir tårögd. När jag var här igår (fredag) så var det också stor aktivitet. Det var några som spelade fotboll på naturgräset, ett par andra var på konstgräsplanen. Vissa spelade padel, några gymmade och så fanns det de som grillade. 

Han är en av dem som ligger bakom Mötesplats Bruksvallen. Det här har på kort tid blivit en naturlig samlingsplats på orten. Och mer är på gång... I framtidsplanerna finns bland annat utomhuspingis, naturbana och mycket annat. 

– När vi började skissa på hur vi ville att anläggningen skulle utvecklas, så var vi överens om att vi ville att det skulle vara mer än bara en plats för fotboll. Vi hade en vision om att det skulle bli en anläggning där man kunde träffas och umgås över generationsgränserna. Och med hjälp av ekonomiskt stöd från bland andra Astrid Lindgrens Hembygd och SISU, så var det här projektet möjligt, säger Ove Olsson, en av flera eldsjälar i Storebro IF.

Under tiden som vi pratade, pågick hiit-träningen för fulla muggar. Koncentrationen var total. Här jäklar skulle de sista krafterna tömmas innan det var dags för traditionellt påskfirande. Linda Ström gav ändå ett piggt intryck, så här i slutet på passet. 

– Jag brukar träna både hiit och tabata. Jag måste säga att det är väldigt roligt och det är skönt att vara utomhus också. Anläggningen är ett stort lyft för hela samhället. Vilket jobb de har lagt ner när de har byggt allt det här. 

Klubbens ordförande, Eva Kindstrand, hade också lockats hit den här strålande vårdagen. Tillsammans med familjen njöt hon precis som alla andra av vädret, men kanske framför allt av hur Mötesplats Bruksvallen blivit just en verklig mötesplats. En plats för så många fler än bara för fotbollsälskarna på orten. 

Precis som det var tänkt. 

Styrka med boll.
Styrka med boll.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!