Modo-lånet poängräddare – mot Modo

Släkten är värst. Inlånade Lukas Wernblom såg till att kvittera och ge Västerviks IK chansen att kunna avgöra i förlängningen.

Med sitt sjunde mål för säsongen såg Lukas Wernblom till att kvittera för VIK mot Modo.

Ishockey2020-01-25 22:21

Efter fem omgångar i höstas valde Lukas Wernblom att lämna Modo för VIK för att få mer speltid.

På lördagskvällen klev forwarden fram mot sina tidigare lagkamrater och svarade för kvitteringsmålet till 2–2 med knappt tre minuter kvar av tredje perioden.

Ett mål som innebar att matchen gick till förlängningen där VIK sedan kunde avgöra genom att slå in segermålet till 3–2.

– Jag såg inte passningen först. Deras back gick på Oscar Pettersson som gjorde att jag fick pucken. Jag sköt och den gick in, säger Lukas Wernblom efter att segersången ljudit i omklädningsrummet.

Lukas Wernblom jublade för fullt efter målet tillsammans med lagkamraterna.

Var det aldrig någon fundering på att inte jubla efter målet?

– Nej, det var det inte. Nu var det ett bra tag sedan som jag gjorde mål, så det var extra skönt, säger Lukas efter sitt sjunde mål för säsongen.

Det var alltså VIK:s fjärde raka seger och det har blivit tio av tolv möjliga poäng.

– Jag tycker vi gjorde en jättebra match. Vi spelade säkert samtidigt som vi vågade göra saker i anfallszonen. Vi var kreativa.

Det var tredje gången den här säsongen som Lukas ställdes mot sin gamla lagkamrater och klubben som han har tillhört sedan pojklagstiden.

Hur speciellt är det att möta Modo?

– Självklart är det lite speciellt eftersom man känner alla, men man försöker inte tänka så mycket på det.

Efter en mållös första period där gästerna var närmast att ta ledningen så var det VIK som spräckte målnollan i början av andra perioden när Oskar Drugge med ett skott från blålinjen gjorde 1–0 i numerärt överläge.

Efter detta vågade VIK ta för sig mer och mer. Flera bra möjligheter skapades för att utöka ledningen, men istället var det som Modo kvitterade till 1–1 genom Henrik Björklund i numerärt överläge i slutet av perioden.

Det var gästerna som tog ledningen med 2–1 genom Johan Forsberg i början av tredje perioden. Trots att VIK skapade några bra kvitteringslägen verkade det som resultatet skulle stå sig matchen ut, men då klev Lukas Wernblom fram och ändrade på detta till hemmapublikens stora glädje.

För andra matchen i rad så klev alltså backen Erik Ullman fram och gjorde det matchavgörande målet när han prickade in 3–2 i förlängningen.

– Jag blundade och sköt. Vet inte jag var pucken tar vägen så kan inte målvakten heller veta, konstaterar en leende Erik Ullman.