Modigs inför sina livs matcher

En motståndare står mellan IK Oskarshamn och lir i SHL. Ett IKO med två VH-fostrade spelare i truppen, Markus Modigs och Eddie Levin. "Det ska bli grymt kul att möta Timrå", säger Modigs inför första mötet på onsdag.

Markus Modigs har varit framträdande i IK Oskarshamn. Det står 2-2 i matchserien mot Timrå.

Markus Modigs har varit framträdande i IK Oskarshamn. Det står 2-2 i matchserien mot Timrå.

Foto: Claus Meyer/TT

Ishockey2019-03-25 19:20

"Vilda Väsby" är förmodligen den största skrällen i svensk hockeyhistoria. Ingen hade räknat med att laget från de norra trakterna av Stockholm skulle ta sig till den högsta serien. Nu kan de få en efterföljare: IK Oskarshamn. Skrällen skulle inte vara lika monumental som då, men inte så långt efter.

Vi fick ett snack med Markus Modigs efter måndagens träning.

– Det har varit lugnt ett par dagar. Och det är skönt att få ha vilat kroppen efter matcherna mot AIK, säger forwarden.

Modigs värvades till Oskarshamn inför säsongen från just Vimmerby Hockey. Där var han en poänggörare av format. Nu står han inför sitt livs utmaning hockeymässigt: en avgörande matchserie mot SHL-laget Timrå.

– Det är så kul. Jag hade inte räknat med det här. Alla tycker att det ska bli jäkligt roligt.

IKO har tagit sig hit genom att sluta tvåa i HockeyAllsvenskan, för att därefter slå ut AIK i den hockeyallsvenska finalen. Den matchserien var en superrysare, där Oskarshamn till slut vann klart i den avgörande matchen på bortais.

Vad krävs för att ni ska göra om samma bedrift och även slå ut Timrå?

– Vi måste spela på samma sätt som mot AIK – och kvalitetsmässigt höja det något snäpp till. Vår målvakt Rifalk (Christoffer) måste också spela på samma höga nivå som mot AIK. Det krävs något extra av oss, så är det.

Modigs säger föga överraskande att IKO har allt att vinna.

– Vi har allt vinna, de har allt att förlora.

Hur förbereder ni er för de här matcherna?

– Vi kommer göra samma saker som tidigare under säsongen, men kanske är det så att vi kommer ha ännu mer fokus på oss själva. Det är klart att vi vet hur Timrå spelar, vad de är bra och mindre bra på. Samtidigt är det svårare att veta hur matcherna kommer att bli, då vi möter ett SHL-lag.

Hur känns det för egen del?

– Jag är nöjd med mitt spel i stort sett hela säsongen. Jag har fått min speltid. Nu gäller det att försöka njuta av de här matcherna och förstås jobba jäkligt hårt.

Hur märker ni av hockeyintresset i Oskarshamn?

– Det är helt sjukt faktiskt... Vi blir stoppade på stan och det är folk som vill prata med oss hela tiden. Vi har blivit bjudna på saker och ting och bilister vevar ner rutorna och hejar och ropar på oss. Det är fantastiskt roligt. Man märker verkligen att det är något alldeles speciellt. Biljetterna sålde slut på bara ett par minuter och hemsidan kraschade av trycket.

Matchserien mot Timrå avgörs i bäst av sju matcher. Vinnaren spelar i SHL nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!