Misstagen fällde stressat Vimmerby

Vimmerby IBK hade chansen att plocka hem seriesegern i sista omgången – men tog den inte. "Vi spelar som vi ska men släpper för billiga mål bakåt", säger tränaren Jonas Friberg.

Vimmerby IBK kammade noll i Husqvarna.

Vimmerby IBK kammade noll i Husqvarna.

Foto: Roelof Stroetinga

Innebandy2019-03-10 20:13

Husqvarna tog kommandot från start genom att ta ledningen tidigt i den första perioden. VIBK kvitterade snabbt men fann sig ändå i 2–1-underläge när perioden var slut.

– Vi missar i markering samtidigt som vi inte får dit bollen. Vi får slita hårt utan att få riktig utdelning, säger Jonas Friberg.

Spelet ville inte lossna för Vimmerby och även den andra perioden slutade 2–1 till Husqvarna.

– Vi fortsätter skapa lägen, men bollen går inte in.

Inför den tredje krävdes det en vändning för att VIBK skulle vinna matchen – och serien. Så blev det inte. I stället ryckte Husqvarna ytterligare och slutsiffrorna skrevs till 7–2.

– Vi blir stressade och vill för mycket framåt. Då släpper vi in onödiga mål bakåt. Det var bara 4–2 inför sista men vi blir stressade i jakt på att göra mål.

I och med förlusten slutar VIBK på en andraplats i tabellen, tre poäng efter Hovslätt B.

– Givetvis är vi besvikna. Det hade varit betydligt roligare att ta seriesegern. Vi kommer inte upp i den standard som vi har haft tidigare. Då kommer inte resultaten, säger Jonas Friberg.

Vimmerbys mål gjordes av Elin Andersson och Greta Koponen.

Närmast för VIBK väntar kval för att avancera till division 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om