"Märkte att grabbarna var lite arga innan"

Efter tre förluster fick Vimmerby Hockey jubla igen. Laget tog en rättvis seger (3-0) hemma mot jumbon Tyringe. "Jag är nöjd med vad killarna presterade", säger Phil Horsky.

"Vi sa till varandra att vi skulle komma ut starkt och det gjorde vi verkligen", säger Pelle Ström om matchen.

"Vi sa till varandra att vi skulle komma ut starkt och det gjorde vi verkligen", säger Pelle Ström om matchen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-02-07 22:34

VH-tränaren kunde inte önskat sig en bättre start i matchen. Redan efter 26 sekunder tryckte Nils Rygaard in 1–0 för "Tigrarna" efter fint förarbete av Kristoff Kontos och Niklas Salo. 

– Skönt att få ett sånt tidigt ledningsmål. Vi sa till varandra att vi skulle komma ut starkt och det gjorde vi verkligen, säger VH-backen Pelle Ström, som gjorde en utmärkt match mot Tyringe. 

De inledande sju-åtta minuterna var rena kanonaden mot gästernas keeper Mate Garbacz. Vimmerby öste på offensivt med full kraft. Trots det blev det inga fler mål i perioden för hemmalaget.  Tyringe jämnade istället ut spelet sista halvan av perioden. Noterbart är att VH fick en straff som Kristoff Kontos tog hand om, men som räddades av Garbacz.  

Mittperioden bjöd också på en tempostark hockey med massor av chanser. VH hade flest, men Tyringe skapade också en hel del, inte minst i slutet. Precis som i den första perioden slutade den med 1–0 till Vimmerby. Målet var en läckerbit där pucken gick som på ett snöre från Pelle Ström till Anton Carlsson och Roman Semjonovs. Han hittade sedan till en fristående Jakob Karlsson, som bara hade att raka in pucken i öppen kasse.

–  Skönt att vi fick utdelning. Vi gör det riktigt bra. Jag märkte att killarna var lite arga innan matchen. De ville vinna och vi visade bra attityd och vilja, säger Phil Horsky. 

Tredje perioden blev aningen sönderryckt med många utvisningar. Vimmerby drabbades hårt och fick spela i tre mot fem vid två tillfällen i matchen. 

Horsky var inte nöjd att VH fick så många utvisningar emot sig. 

–  Jag förstår inte varför det blir så. Det blir helt fel, men vi klarar av utvisningarna, även om det tar på energin. Vårt boxplay var jättebra. Killarna offrar sig helhjärtat. 

Även den sista perioden slutade 1–0. Målet av Kristoff Kontos, som fick pucken serverad av Nils Rygaard och hårt jobbande Niklas Salo. Det var spiken i kistan. 

Tyringes assisterande tränare André Reimer var trots förlusten nöjd med sitt lag:

– Det var en bra hockeymatch. Synd bara att vi inte kunde göra mål. Vi skapade många lägen. Jag tycker absolut att vi gör en bra prestation. Det tar vi med oss till nästa match. 

Segern innebär att VH har fem poängs försprång till söndagens seriefinal mot Kalmar. 

–  Det blir en rolig match. Vi har vunnit mot dem två gånger den här säsongen och vill göra det igen. Det är två spelskickliga lag som möts, säger Pelle Ström. 

Horsky ser också fram mot seriefinalen:

– Det blir en hockeyfest. Segern mot Tyringe gav oss självförtroende. Nu tar vi en vilodag och värmer söndag förmiddag. Kalmar har pressen på sig. De känner nog att de måste vinna. 

Många var bra i VH mot Tyringe. Mest beröm till Pelle Ström, målvakten Tomas Rydén som spikade igen samt Eddie Levin, Jakob Karlsson och Oliver Kempainen. 

Matchfakta

Vimmerby Hockey-Tyringe SoSS 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (00:26) Nils Rygaard (Kristoff Kontos, Niklas Salo)

Andra perioden: 2-0 (23:49) Jakob Karlsson (Roman Semjonovs, Anton Carlsson)

Tredje perioden: 3-0 (47:62) Kristoff Kontos (Nils Rygaard, Niklas Salo)

Skotten: 18-10, 15-10, 14-8

Utvisningsminuter: 45-6

Publik: 843

Vimmerby hade många minuter i utvisningsbåset. Här sitter Eddie Levin och Oscar Gustafsson där.
Vimmerby hade många minuter i utvisningsbåset. Här sitter Eddie Levin och Oscar Gustafsson där.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!